Nieuwbouw IT Bedrijf dinsdag in Haren gestart

Het nieuwe pand, gezien vanaf de A28 bij Haren.
Foto: Codex

De bouw van het nieuwe pand van het IT-bedrijf New Nexus is dinsdag gestart. Het nieuwe gebouw komt aan de A28, vlakbij het Transferium op het Nescio park.

Het van oorsprong Groningse bedrijf is momenteel gevestigd in het opvallende schipvormige gebouw bij de afslag Vries in Drenthe. In 2021 verhuizen de ruim 150 medewerkers naar het nieuwe, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren.

New Nexus

New Nexus werd opgericht in 2007 en is inmiddels gegroeid naar 150 medewerkers. Bij de start is het bedrijf begonnen met detachering van IT-specialisten en daar zijn in de loop van jaren de ontwikkeling van software, mobiele apps en data-oplossingen, maar ook project- en verandermanagement bijgekomen. New Nexus heeft daarnaast een drietal zusterondernemingen (Envitron, Spacetime en AC Plus) voor wie ook ruimte is in het nieuwe pand.

Uitbreiding van het huidige pand of het betrekken van een derde pand in Tynaarlo behoorde niet tot de mogelijkheden en daarom is gekozen voor het nieuwe bedrijventerrein langs de A28 bij Haren. Alle ruimte, goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en op redelijke (fiets)afstand voor de meeste medewerkers, maar ook voldoende parkeergelegenheid en ruimte voor laadpalen. De nieuwe locatie biedt straks ruimte aan 100 werkplekken en kan een groei aan tot 300 medewerkers.

Duurzaam gebouw

Bij het bouwen van het nieuwe pand is alles er gericht om te kunnen voldoen aan het ‘Excellent’ predicaat van BREEAM, de internationale norm om duurzaamheid van (nieuw)gebouwen te meten en beoordelen.

Het gebouw is gericht op duurzaam omgaan met energie, met de natuur en met het welzijn van de medewerkers. In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met het minimaliseren van de energiebehoefte door slim gebruik te maken van ontwerpelementen zoals luifels, een relatief gesloten zuidwand, een open noordwand en driedubbelglas. Alles om de opwarming van het gebouw te beperken.

Op het hele dak komen zonnepanelen voor verwarming en verlichting en er worden drie bronnen geboord voor de bodemwarmtepomp die het gebouw voorziet van warm water in de winter en koud water in de zomer. Verder wordt de tuin ingericht met uitsluitend inheemse beplanting en worden voorzieningen geplaatst zoals bijen- en insectenhotels, stapelmuurtjes en een wadi die de biodiversiteit stimuleren.

Om te zorgen voor een gezonde werkomgeving, komt er een fitnessruimte, watertappunten, een grote fietsstalling met laadpunten en worden allerlei maatregelen genomen om geluid en daglicht zo goed mogelijk te geleiden.

Kennis maken

Voor inwoners van Haren is de komst van het nieuwe bedrijf niet helemaal nieuw. ‘We werken al samen met verschillende leveranciers uit Haren voor onze boodschappen en bloemen bijvoorbeeld. En wellicht kennen inwoners ons al van de shirtsponsoring van verschillende sportverenigingen,’ aldus New Nexus.

De vorderingen van de nieuwbouw zijn te volgen via de website newnexus.nl/nieuwbouw-haren. In de loop van dit jaar organiseert New Nexus op verschillende momenten kijkdagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden