Witec wint Groninger Ondernemingsprijs

Foto: Jan Buwalda

Op woensdagavond 27 november is de Groninger Ondernemingsprijs 2019 toegekend aan Witec uit Stadskanaal. CEO Eric Vos ontving de prijs uit handen van Commissaris van de Koning René Paas in een volle Springerzaal van MartiniPlaza. Naast de winnaar kregen ook medefinalisten 365Werk en Heiploeg B.V. lovende woorden van de jury.

Witec bestaat uit drie divisies: Motion, Medical en Precision. Het innovatieve bedrijf uit Stadskanaal maakt binnen deze divisies zowel straaljageronderdelen, medische implantaten als machineonderdelen voor de chipindustrie. Witec kent een nationale en internationale afzetmarkt. Nieuwe producten worden ontwikkeld op de eigen Research & Development afdeling. Soms gebeurt dat in samenwerking met het UMCG en studenten van diverse faculteiten. Zo heeft Witec bijvoorbeeld een implantaat voor het menselijk bekken ontwikkeld, waardoor mensen na een ongeluk weer volledig kunnen herstellen. Witec participeert ook in de ‘Kansrijke Leerweg’ (mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen). Deze bijzondere leerweg resulteert in honderd werkplekken per jaar.

De winnaar aan het woord

Een trotse Eric Vos: “Je hoopt uiteraard te winnen, maar op het laatst was het toch nog even spannend. Als je naam dan zo groot op het scherm staat, dan is dat wel heel erg gaaf. Temeer omdat de competitie sterk was.” Het winnen van de prijs is volgens Vos niet de verdienste van de directie, maar van het hele bedrijf. “Zonder onze medewerkers hadden we dit nooit bereikt, we doen het echt samen.”

Het juryrapport

De jury prijst het vakmanschap en de precisie van Witec. Daarmee is het bedrijf in staat om innovatieve hightech producten te maken in opdracht van zeer aansprekende opdrachtgevers en partners. Het is erg knap hoe Witec erin slaagt om actief te zijn in zeer diverse branches, veel verschillende producten fabriceert, vele mensen aan werk helpt en tegelijkertijd zoveel maatschappelijke betrokkenheid aan de dag legt. Witec is van grote toegevoegde waarde, zowel voor het leven van de eigen medewerkers als voor het leven van mensen in de regio en ver daarbuiten. “De keuze voor Witec laat zien dat de maakindustrie goed vertegenwoordigd is in onze provincie. Wij zijn er trots op dat de provincie Groningen een gunstig vestigingsklimaat biedt aan ondernemingen die zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal op het hoogste niveau willen presteren. De jury is er dan ook van overtuigd dat Witec een rolmodel en een fantastische ambassadeur voor Groningen en de Groninger Ondernemingsprijs zal zijn!”

De jury

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs 2019 bestaat uit Siem Jansen (voormalig directeur van N.V. NOM), Ruth Pruim (Yspeert Advocaten), Erik van ’t Hoff (MKB Noord), Paul Schreuders (XPAR Vision), Jan Hendriks (Innocore: winnaar 2017) en Maurice de Wilde (Koopman Logistics: winnaar 2018).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen