CodeGorilla wint 5de editie IGNITE Award

Foto: Ignite Award

Sociaal ondernemer Diem Do is de grote winnaar van de IGNITE Award 2019. Met haar onderneming CodeGorilla won zij donderdagavond 7 november tijdens de Pitch de eerste prijs én een investeringsbedrag van 100.000 euro.

Vakjuryvoorzitter Frans van Schijndel was lovend. “CodeGorilla brengt vraag en aanbod perfect bij elkaar. Bovendien geloven wij in ondernemer Diem Do, die met hart en ziel strijdt voor haar sociale onderneming.”

Coding Bootcamp

CodeGorilla helpt mensen die ongewild buiten het arbeidsproces staan met een intensieve opleiding van drie maanden aan betaald werk in de IT-sector. Om dat mogelijk te maken deed ondernemer Diem Do uit Emmen mee aan het programma van IGNITE. “Ik ben zo ontzettend blij met het geldbedrag, daarmee komen we weer een stap dichter bij ons doel: om zoveel mogelijk werkzoekenden via onze coding bootcamp aan een baan te helpen in de IT-sector”, vertelt ze uitgelaten. “Maar ook zonder het geldbedrag heb ik al heel veel aan IGNITE te danken. Alle hulp en coaching die ik de afgelopen weken heb gekregen is super.”

Kennis en netwerk

De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds dat met dit starterstraject sociaal ondernemers uit Oost-Nederland met kennis, netwerk en kapitaal helpt bij het realiseren van hun businessplan. Gedurende een leertraject van acht weken kregen acht geselecteerde sociale ondernemingen coaching en training op het gebied van haalbaarheid, netwerk, presentatie en het uitwerken van het businessplan. Tijdens de Pitch kregen de vier overgebleven finalisten de kans op financiële steun.

Tweede prijs en publieksprijs

Naast CodeGorilla (actief in Oost-Nederland) vielen nog twee ondernemingen in de prijzen. Het Nijmeegse initiatief Biky eindigde op de tweede plaats en ontving 50.000 euro. De oprichters van Biky, Teun Meulepas en Jilt van Schayik, willen met hun onderneming alle kinderen in Nederland op de fiets krijgen. Enthousiast vertellen ze: “Dankzij het traject van IGNITE hebben we vooral geleerd om aan onze onderneming te werken, in plaats van in onze onderneming. Dat heeft ons echt geholpen. Dat we daarnaast ook nog dit investeringsbedrag winnen vinden we super cool.”

De publieksprijs ging naar Sheltersuit Factory uit Enschede. Ondernemers Youp Meek en Bas Timmer maken met hun stichting jassen voor daklozen die tevens dienen als slaapzak. Om de ‘Sheltersuit’ te kunnen bekostigen verkopen zij rugzakken die worden gemaakt met hulp van medewerkers met een migratieachtergrond.

Alle deelnemers aan de IGNITE Award 2019

Naast CodeGorilla, Biky en Sheltersuit Factory deden nog vijf sociale ondernemingen mee aan het finaletraject van IGNITE. Square 11 (Enschede), COOK & meer (Ede), Elliz in Company (Zaltbommel), Saeed (Zwolle) en Het Blok (Oost Gelre) schopten het tot de laatste acht deelnemers.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden