Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2019 bekend

Van links naar rechts: Witec, Witec, 365Werk en Heiploeg.
Foto: Jan Buwalda

Witec, 365Werk en Heiploeg zijn de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs. Donderdagavond werden de drie finalisten gekozen tijdens de Nominatiebijeenkomst uit tien genomineerden. De winnaar wordt tijdens de finale in MartiniPlaza op 27 november worden bekend gemaakt.

Pitch-presentaties

De tien genomineerden hielden tijdens de nominatiebijeenkomst ieder een pitch van drie minuten voor de jury, het publiek en de pers. De resultaten daarvan werden opgeteld bij scores uit eerdere gesprekken met de jury.

365 Werk

Bij uitzendbureau 365Werk ziet de uitzendkracht op de website wat hij gaat verdienen en de werkgever wat hij aan het uitzendbureau moet betalen. Inschrijven, urenadministratie, verlonen, het gebeurt allemaal online. Het uitzendbureau groeit elk jaar met 100 procent.

Heiploeg

Heiploeg, het Zoutkamper bedrijf zet de garnaal prominent op het menu. Vroeger genoot je bijna uitsluitend tijdens de kerst, in cocktailvorm, van de smaak van garnalen. Tegenwoordig kom je garnalen tegen in tapasschotels, maaltijdsalades en op pizza’s. Het bedrijf investeert veel in machines, verpakkingslijnen en product ontwikkeling. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: alle producten worden duurzaam gevangen en op het dak van de fabriek liggen maar liefst 3400 zonnepanelen.

Witec

Witec uit Stadskanaal maakt onder andere straaljager-onderdelen, implantaten en machine-onderdelen voor de chip-industrie. Witec kent hierdoor een nationale en internationale afzetmarkt en is altijd op zoek naar nieuwe producten, ontwikkelt door de Research & Development afdeling bijvoorbeeld in samenwerking met het UMCG en studenten. Witec participeert ook in de ‘Kansrijke Leerweg’, dat resulteert in honderd werkplekken per jaar.

Voor meer informatie: www.ondernemingsprijs.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden