Installeer zo snel mogelijk iOS 9!

Apple heeft woensdagavond een belangrijke systeemupdate gelanceerd. Apple-gebruikers kunnen beter niet te lang wachten met het downloaden van de nieuwe versie.

Lek in iOS-versie 8.4.1.
Er is een lek gevonden in iOS-versie 8.4.1. Deze software wordt op dit moment door veel Apple-bezitters gebruikt, meldt de nos.
Het lek is in iOS 9 gedicht. Heb je een iPhone, iPad of iPod en krijg je een melding dat je het systeem kunt bijwerken, dan doe je er verstandig aan dit zo snel mogelijk te doen.
AirDrop
Het is mogelijk door het lek dat kwaadwillenden via AirDrop malware op je telefoon of tablet installeren om zo het toestel over te nemen. Dit is een programma waarmee je bestanden kunt delen tussen apparaten van Apple.
Als AirDrop is ingesteld op ‘Iedereen’ dan betekent  dat ook echt iedereen die op dat moment bij jou in de buurt is, bestanden met jou delen.
Wat is er nog meer veranderd in iOS 9?
Links van het startscherm vind je een extra overzicht van bijvoorbeeld veelgebruikte apps, nieuws en contacten.
Ook gaat je telefoon of tablet bijhouden welke app je ’s morgens als eerste opent. In de toekomst kun je die toepassing mogelijk al openen vanaf je ontgrendelscherm.
Langere batterijduur
Apple-apparaten met iOS 9 hebben bovendien een langere batterijduur. Als je je toestel met het glas naar beneden legt, weet het systeem dat je ‘m niet gebruikt. Het systeem schakelt  automatisch over op een soort slaapstand waarbij minder energie wordt verbruikt.
Hoe download je de update?
De update kun je vinden onder Instellingen > Algemeen > Software-update.
Omdat Apple updates in één keer lanceert kan het zijn dat iOs 9 er nog niet bij staat en je even moet wachten voor je ‘m kunt installeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden