Verkeer zuidbaan ringweg richting Hoogezand in gebruik

Foto: Archief De Redactie

Op de zuidelijke ringweg is zaterdagochtend rond 8 uur de tijdelijke baan richting Hoogezand in gebruik genomen. De werkzaamheden voor het omzetten van deze rijbaan verliepen succesvol, aldus Aanpak Ring Zuid.

De tijdelijke zuidbaan op de ringweg ligt op de plek van de voormalige noordbaan. De tijdelijke baan begint ter hoogte van de Hereweg en loopt door tot vlak voor de afrit naar de Europaweg. De rijbaan bestaat uit twee versmalde rijstroken. Voor deze rijbaan geldt de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Deze situatie blijft de komende jaren bestaan.

Vanaf het Julianaplein is de afrit Hereweg nog bereikbaar. Ook kan het verkeer vanaf de Hereweg nog de oprit Julianaplein nemen.

Oprit Hereweg-Kempkensberg vervallen

De oprit Kempkensberg is sinds 22.00 uur vrijdagavond definitief gesloten. Het verkeer vanaf de Hereweg kan niet meer via de Kempkensberg de zuidelijke ringweg oprijden richting Hoogezand en Delfzijl. Alternatieve routes voor het verkeer zijn hier te zien.

Ombouw zuidelijke ringweg

Het deel van de zuidbaan waar nu geen verkeer meer rijdt, kan de komende tijd worden afgebroken. Op deze plek wordt de nieuwe ringweg gebouwd. Dit deel van de weg wordt verdiept aangelegd. Daaroverheen komen drie ‘deksels’, met daar bovenop een nieuw park: het Zuiderplantsoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden