Boekhoudcoach: Boekhoudondersteuning via Whatsapp

Foto: David Muntinga

Een belastingtelefoon via Whatsapp. Een vraagbaak voor al je boekhoudkundige zaken, met snel en deskundig antwoord. Dat is wat de Boekhoudcoach vanaf 20 december biedt.

‘Dit is het nieuwe boekhouden’, legt initiatiefnemer David Muntinga uit. ‘Boekhoudsoftware is tegenwoordig zo goed dat kleinere ondernemers echt geen boekhouder meer nodig hebben. Zeker niet als er een plek is waar ondernemers eventuele vragen wel kunnen stellen.’

Geld besparen

Dit concept is volgens Muntinga ontwikkeld vanuit het idee dat ondernemers veel geld kunnen besparen door meer boekhouding zelf te doen. Bovendien krijgen ze daarmee meer inzicht in hun financiën.

‘Boekhoudsoftware wordt steeds slimmer, waardoor boekhouden simpeler wordt en het veel minder tijd kost’. Het kan voor veel kleine ondernemers eigenlijk niet uit om daar iemand voor in huren,’ legt David uit. ‘Maar ik merk ook dat er dan soms wel vragen opkomen. Bijvoorbeeld over belasting en privé-opnames, of je wel of niet een auto op de zaak moet zetten, of het voordelig is om over te stappen naar een BV, enzovoorts. Al dit soort vragen kan je gewoon bij ons neerleggen. Wij beantwoorden deze dan volledig en op hele duidelijke manier. Gewoon via WhatsApp.’

Abonnement

Ondernemers kunnen een abonnement nemen (vanaf 9 euro per maand) en direct de eerste vraag sturen. De Boekhoudcoach belooft snel te antwoorden, zelfs buiten kantoortijden. Zo kun je direct verder en hoef je geen lange wachtrijen van de belastingdienst of een klantenservice door voordat je antwoord krijgt. Bovendien krijg je antwoord volgens de Boekhoudcoach van echte experts; boekhouders en fiscalisten die weten waar ze over praten, in plaats van dat ze een script volgen.

Tips

Als er wijzigingen zijn, of als het tijd is voor belastingaangifte, zal de boekhoudcoach zelf ook tips sturen naar alle klanten. Niet te vaak, maar als het nodig is. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en regels en vergeet je je aangifte niet.

Drijfveer

David Muntinga is eigenaar van Muntinga Administration. Met zijn bedrijf helpt hij ondernemers bij hun boekhouding. ‘Ik vind het leuk om ondernemers te helpen en te adviseren. Het invulwerk in boekhoudpakketten kunnen ondernemers vaak zelf wel. Maar ik mag de extra kennis brengen voor als ze vastlopen. Dat vind ik mooi om te doen.’ Een boekhouder 2.0 dus.

Voor meer informatie: deboekhoudcoach.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen