Harde wind en motregen bij afsteken vuurwerk

Foto: Publiek Domein

Tijdens de jaarwisseling is er kans op motregen en een krachtige westenwind. Wel is het zacht weer met ongeveer 8 graden.

Vuurwerkliefhebbers doen er volgens Weeronline, door de stevige wind, goed aan bij oud en nieuw de lanceerinstallaties van hun pijlen en potten goed vast te zetten. Met name in de kustgebieden en op de Wadden wordt een vrij krachtige westenwind verwacht.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwde dat de luchtkwaliteit in steden na de jaarwisseling kortstondig “slecht” tot “zeer slecht” zal zijn.

Vooral mensen met longaandoeningen, zoals astma en COPD, en (oudere) mensen met hart- en vaatziekten kunnen last ondervinden. Zij worden geadviseeerd de eerste uren na de jaarwisseling binnen te blijven en zich niet overmatig in te spannen.

Voor deelnemers aan de nieuwjaarsduik op 1 januari is er goed nieuws: het zeewater is met 7 tot 8 graden iets warmer dan normaal. Ook is het met 10 graden zacht voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het op de eerste dag van het nieuwe jaar zo’n 5 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen