Kerstavonddiensten en kerstconcerten in Groningen

Schnitgerorgel in Martinikerk
Foto: De Redactie

Kerstavond, maandag 24 december zijn er Kerstavonddiensten, kerstvoorstellingen en kerstconcerten in verschillende kerken in Groningen.

Kerstavonddienst in Martinikerk

In de Martinikerk in Groningen wordt maandag 24 december een kerstavonddienst gehouden. Voorgangers in deze dienst zijn dominee Jaap van den Bos en dominee Rein den Hartog. Klarie Zwarteveen fungeert als lector. Verder werkt het door Floris Venema geleide Groninger koor Repete mee aan deze dienst. Janny Knol de Vries bespeelt het orgel. Tonny en Jurrina Ronda geven muzikale begeleiding op de trompet. Het betreft een gezamenlijke kerstavonddienst van de Tehuisgemeente, de Jeruzalemkerk, de Oosterkerk en de Wijkgemeente Martinikerk.

Aanvang 20.00 uur. De entree is gratis (wel is er een vrijwillige deurcollecte).

Kerst in Nieuwe Kerk Groningen

Kinderkerstnacht

In de Nieuwe Kerk in Groningen is rondom Kerst veel te doen. Op kerstavond (donderdag 24 december) zijn er twee voorstellingen van Kinderkerstnacht met ezeltje Eppo. Om 17.30 uur en 19.00 uur. De Nieuwe Kerk is heel even het toneel van een levende kerststal met een ezel. De toegang is gratis.

Kerstnachtdienst

In de Nieuwe Kerk in Groningen is de Kerstnachtdienst om 22.30 uur. Het thema is ‘Soms was de nacht zo wonderschoon, dat hij de ochtend kon verdragen’, meldt de Nieuwe Kerk. Het verhaal van de geboorte van het Kind is te horen, omlijst met woorden die er toe doen en met liederen die niet stuk kunnen. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Daniël Vecht (bariton) zingt onder andere het lied van Willem Wilmink, Lienne Boomsma (Spoken Word) vertolkt kernachtig wat een mens beweegt, Stef Tuinstra op piano en orgel) en Erwin Landman op trompet maken hemelse muziek.

Voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Kerstviering in St. Jozefkathedraal

In de St. Jozefkathedraal staan op kerstavond (maandag 24 december) meerdere kerstvieringen geprogrammeerd. Deze viering begint om 19.00 uur met een gezinsmis met kerstliederen. Om 20.30 uur volgt een Latijnse nachtmis met medewerking van Jubileumkoor Zuidhorn en Schola In Amicitia et Devotione. Beide koren staan onder leiding van Hans Eijsink. Om 23.00 uur begint een nachtmis van de Sint Martinusparochie.

Kinderkerstviering en Kerstnachtdienst in Lutherse Kerk

In de Lutherse Kerk vindt om 16.00 uur de Kinderkerstviering plaats. De Kerstnachtdienst begint om 22.00 uur met medewerking van de Lutherse Cantorij. Voorganger is Ds. Maren Overbosch. Locatie: Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 in Groningen. Voor meer informatie: elgg.nl.

Stadskerk VBG – ‘Dichterbij’

In de Stadskerk VBG zijn zondagavond drie Kerstnachtdiensten. Het thema is dit jaar ‘Dichterbij’.

De diensten zijn om: 17.30 uur, 20.00 uur en 22.30 uur. De toegang is gratis.

Locatie: Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221, Groningen. Voor meer informatie: kerstinstad.nl

Op de site van Raad van Kerken kunt u een compleet overzicht lezen van de verschillende kerkdiensten op en rond Kerstavond en eerste Kerstdag in de stad Groningen en omgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden