Transportbedrijf Koopman Logistics wint Groninger Ondernemingsprijs 2018

Foto: Jan Buwalda

Transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek heeft de Groninger Ondernemingsprijs 2018 gewonnen. Een jaar lang mag Koopman Logistics zich boegbeeld en ambassadeur van Groningen noemen.

Directieleden Maurice de Wilde en Harm Koopman ontvingen de prijs donderdag uit handen van Commissaris van de Koning René Paas in MartiniPlaza.

Koopman Logistics Group is een logistieke dienstverlener met twee takken: Cargo en Automotive. Binnen Cargo verzorgt men goederenvervoer over de weg en logistiek rond internetbestellingen, in Groningen en Friesland, als partner in het landelijk TransMission netwerk. Het grootste deel van de omzet komt uit de dienstverlening en het transport in de automotive sector. Koopman Logistics Group is de grootste autotransporteur van Nederland, gespecialiseerd in Remarketing: het netjes maken van gebruikte auto’s met als doel een hogere verkoopwaarde te realiseren voor leasemaatschappijen.

Winnaar

“Dat we deze prijs mogen winnen is een groot compliment, ook voor de vorige generaties en voor de 200 medewerkers die nu in hun cabine liggen te slapen” zegt Harm Koopman na afloop van de finale. Over de nieuwste digitale tak van sport van Koopman, de blockchain, zegt Koopman: “Mijn opa zei altijd dat je moet bewegen. En dat doen we met deze digitale activiteit: voor een autofabrikant volgen we het hele traject van de fabriek naar de dealer. Zo proberen we het hele proces te optimaliseren en kosten te besparen.”

Oud en nieuw verbinden

Uit het juryrapport: ‘De jury prijst Koopman Logistics in het bijzonder voor het feit, dat men heel bewust vanuit Groningen een internationale markt bedient, dat men er als familiebedrijf in is geslaagd om zich door te ontwikkelen tot een zeer succesvolle en relevante 21e eeuws onderneming, dat men ook buiten de familie om gekwalificeerd management durft te benoemen op strategische (top)posities en dat men de verbinding tussen de oude en de nieuwe economie succesvol heeft weten te leggen’.

Drie genomineerden

Eind september werden drie finalisten uit negen genomineerden gekozen.

Dit waren Scharnierenfabrikant FritsJurgens uit Kolham, Transportbedrijf Koopman Logistics uit Leek en Roossien Hoogwerktechniek uit de stad Groningen. Ook de mede-finalisten kregen veel lovende woorden van de jury.

Deelnemers aan de Groninger Ondernemingsprijs krijgen naast veel publiciteit een quickscan aangeboden en een financiële doorlichting.

Stimuleren

Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is ‘het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant netwerk’.

Vorig jaar won InnoCore Pharmaceuticals de Groninger Ondernemingsprijs.

Voor meer informatie: groningerondernemingsprijs.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden