Festival Hongerige Wolf

Foto: Festival Hongerige Wolf

Het dorp Hongerige Wolf staat vanaf vandaag, vrijdag 13 juli in het teken van de achtste editie van Festival Hongerige Wolf. Het dorp staat tot en met zondag 15 juli drie dagen in het teken van muziek, theater, literatuur, film en kunst.

Het bijzondere festival biedt naast bandjes, kunst, dans, dj’s en lekker eten, ook wandelingen en excursies. Concerten worden gegeven op het Schapenveld, film in het bos,theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt in de polder buiten het dorp en in een graansilo. Het hele dorp doet mee.

Beeldende kunst projecten

Het Ambonezenbos in Hongerige Wolf is tijdens deze achtste editie een speciale plek op het festival. De directe omgeving van het bos biedt expositieruimte voor een aantal indrukwekkende beeldende kunst projecten. Een viertal kunstprojecten gaan ieder op hun eigen wijze de verbinding aan met de lokale omgeving.

Nieuw op het festival: de Witte Wolf

Nieuw dit jaar is het podium de Witte Wolf! Bij dit kleinste podium kunnen bezoekers altijd aanwaaien voor een intiem pianoconcert, een klein liedje of muzikale ontdekkingsreis. Plof gewoon lekker op het terrasje neer, geniet van wat er voorbij komt en wees simpelweg gelukkig in Hongerige Wolf. De Witte Wolf is te vinden vlakbij de Danssilo waar dit jaar voor het eerste live-acts zullen plaatsvinden.

Het festival is een broedplaats voor onontdekt en vernieuwend talent, volgens organisatie. Het biedt een podium voor nieuw werk. Menig bandje dat ooit op Festival Hongerige Wolf zijn eerste podiumervaring op deed, was later terug te zien op het muziekfestival Noorderslag, Oerol of bij DWDD.

Veelzijdigheid en muzikaliteit

Van fysieke komedie tot transhumanistisch theaterpamflet en van sprookjeshorror tot maskertheater ‘met een vleugje gypsy jazz’. Het theaterprogramma van Festival Hongerige Wolf is opnieuw veelzijdig dit jaar.

Ook de dans is goed vertegenwoordigd tijdens het zomerse weekend in Hongerige Wolf met onder andere MAN || CO met ‘The Winner Takes it All’ (CTF vakjuryprijs 2017) en NEVA. Voor het eerst dit jaar zal het Ambonezenbos dienst doen als dansvloer. En heb je ooit een pannenkoek gebakken zien worden in de lucht? Na het weekend zal, met dank aan de Groningse koorddansende koekebakkers, het bakken ervan nooit meer hetzelfde zijn!

Op het muziekprogramma staat onder meer Marlene Bakker met haar Grunnegse gezongen poëzie en POPgroningen Talent Award houder Cirrus Minor. Zomerse uitsmijter dit weekend is Mr. Weazley met zijn rake hip hop, afrobeat en reggae.

Elke avond, als het muziekprogramma op het Schapenveld ten einde loopt, gaat het feest door in de Danssilo. Een opslag midden in het graanveld waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. Aan de rand van het dorp ligt de festivalcamping.

Kijk voor het veelzijdige programma en meer informatie: festivalhongerigewolf.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden