Yentl Westerbaan van Gezonder-Nederland

Foto: Yentl Westerbaan van Gezonder Nederland.

Yentl Westerbaan van Gezonder-Nederland is winnares van de actie ‘Welke Groningse ondernemer wil jij in het zonnetje zetten?’ van Groningen.nieuws.nl.

Gezonder & Gelukkiger zijn twee woorden die Yentl Westerbaan haar zakelijke missie beschrijven. Het liefst zoveel mogelijk mensen helpen bij een gezonder en gelukkiger leven.

De 28-jarige Yentl Westerbaan is na haar opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool aan het werk gegaan als personal coach. Yentl wil de mensen persoonlijk gericht helpen bij gezonder leven.

Gezonder-Nederland

In 2014 heeft Yentl Westerbaan Gezonder-Nederland opgericht, hét leefstijladviesbureau met als doel een gezonder en gelukkiger Nederland. Want zoals Yentl zelf zegt ‘gezondere mensen zijn gelukkiger mensen’.

Ze brengt haar kennis op het gebied van gezonde leefstijl over in blogs, video’s, e-books en coachingstrajecten. Dit op het gebied van voeding, beweging en stressreductie. Bij Gezonder-Nederland staat gezond zijn voorop en ze verbieden niks, maar zoeken samen met jou naar een gulden middenweg waarin jij kan genieten én je doel kan behalen.

Het liefst wil Yentl zoveel mogelijk mensen helpen, maar niet iedereen heeft geld om professionele hulp in te schakelen voor een gezondere leefstijl. Ze ontwikkelde een manier om dat zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen (het basic programma binnen Gezonder-Nederland).

De drie coaching programma’s van Gezonder-Nederland leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en werken met vier pijlers: gedrag, voeding, beweging en stressreductie. Hét leefstijladviesbureau is gespecialiseerd in doelen opstellen, behalen en vasthouden.

Haar doel is jaarlijks minstens 500 mensen op weg helpen naar een gezonder en gelukkiger leven.

Groningse Ondernemers Challenge

Yentl Westerbaan doet mee aan de Groningse Ondernemers Challenge met het project “Gezonder Groningen”. Het project ’n Bijzonder gezonder Groningen biedt tegen zeer laag tarief training en voorlichting aan mensen met een smallere beurs in de stad.

“Gezondere mensen zijn namelijk gelukkigere mensen. En gelukkigere mensen betekent een gelukkigere stad”, aldus Yentl Westerbaan.

Tien finalisten zijn al gekozen door de vakjury. Voor 2 ideeën kan nog een stem uitgebracht worden, voor een 11e en 12e finalist, waaronder het project ‘n Bijzonder gezonder Groningen van Yentl Westerbaan.

De Groningse Ondernemers Challege is de uitdaging voor ondernemers met een sociaal hart uit de stad om iets goed te doen voor de stad.

Libelle STER-verkiezing

Yentl Westerbaan is ook genomineerd voor de Libelle STER-verkiezing met “Mijn missie is om heel Nederland gezonder te krijgen”. Libelle zet 10 weken lang een STER, oftewel ‘STerke vrouwen die hun Energie in zetten voor Resultaat’, in het zonnetje, die zelf een bedrijf hebben opgezet waarmee ze de wereld een beetje mooier maken.

Gestemd kan worden op 10 kandidaten via Libelle/ster. Begin november wordt bekend wie de STER-verkiezing wint.

Ondernemer in het Zonnetje

Groningen.nieuws.nl organiseerde de actie ‘Ondernemer in het Zonnetje’ om lokale ondernemers, een handje te helpen. Op de oproep kwamen veel reacties binnen.

De reactie ‘Ze is hard aan het werk om Nederland een stukje gezonder te maken door coaching op gebied van gezondheid, voeding, beweging en ontspanning’, is één van de reacties op facebook over Yentl Westerbaan.

Kijk voor meer informatie: gezonder-nederland.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden