Cinekid in het Groninger Forum tijdens de herfstvakantie

Foto: Groninger Forum

Voor de elfde keer barst in de herfstvakantie het media- en filmfestival Cinekid in Groningen los. Het Groninger Forum is van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober het toneel van het festival voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar (en alle volwassenen die graag meegaan).

Kinderen kunnen uiteenlopende selectie kinderfilms bezoeken, aan de slag in het Maaklab en spelen in het Medialab.

Films, films, films

Het Groninger Forum presenteert tijdens Cinekid in Groningen uiteenlopende films, zoals ‘De Kleine Prins’ naar het wereldberoemde boek, de fantasierijke animatiefilm ‘Ted Sieger’s Molly Monster’, superheld ‘The Invisible Boy’, of dé hondenheldfilm ‘Paw: de reddingshond’. En dan is er nog ‘De kleine grijze tractor en de dansende geit’, ‘De Geheime Club van Soepstad’ én de spiksplinternieuwe kinderfilm ‘Dikkertje Dap!’

Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een film.

Medialab

Kinderen kunnen dagelijks terecht in zaal 2 voor de mindblowing speel- en doetuin: het Medialab. Elk hoekje van de zaal is gevuld met een speeltuig of een installatie. Van een 3D tekenstudio tot animatiefilmpje maken tot je eigen racebaan bouwen en het heelal verkennen in een UFO.

Maaklab

De bovenfoyer van het Hereplein wordt omgetoverd tot een Maaklab, waar verschillende mini-workshops te volgen zijn, zoals je eigen stickers, buttons of paper circuit maken.

Een kaartje voor een film in combinatie met het Maaklab en Medialab kost € 7,50.

Locatie

Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen.

Voor meer informatie, het programma en kaarten: www.groningerforum.nl/cinekid

Reacties

0