Groningen opnieuw op vijfde plek in lijst duurste terrasstad

Foto: De Redactie

De stad Groningen is net als in 2016 op de vijfde plaats geëindigd als duurste terrasstad van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek 2017 in 21 grote steden van het horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners.

Amsterdam is voor het derde jaar op rij de duurste terrasstad van Nederland. De prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) kost daar € 24,25. In Groningen kost hetzelfde rondje € 22,55.

Zwolle is de goedkoopste terrasstad van Nederland. Een rondje geven kost daar 21 euro.

‘Laagste Koopkracht’

De stad Groningen heeft volgens het onderzoeksbureau opnieuw dit jaar de laagste terraskoopkracht van Nederland. Deze wordt bepaald door het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners af te zetten tegen de terrasprijzen.

Dit houdt in dat Stadjers zich per maand 19,3 rondjes per maand kunnen permitteren, terwijl Breda de hoogste treraskoopkracht heeft met gemiddeld 24 rondjes per week.

Trends op het terras

Cocktails worden genoemd dit jaar als dé opkomende trend op het terras, blijkt uit het onderzoek. Ook de speciaalbieren en dan met name de Weizen en Rosé bieren is een andere trend die zich dit jaar voortzet. Radler wordt bijna bij alle onderzochte (99%) bedrijven verkocht.

Ook de zelfgemaakte limonades en ijsthee’s worden dit jaar weer veel geschonken. Deze dranken zijn qua inkoop relatief goedkoop en kunnen naar eigen smaak worden geschonken, dit maakt de producten per bedrijf uniek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen