Docenten Alfa-college schrijven boek ‘Samen aan de slag met Drieslag Taal’

‘Samen aan de slag met Drieslag Taal’
Foto: Alfa College

Docenten van het Alfa-college hebben gezamenlijk een boek ontwikkeld. ‘Samen aan de slag met Drieslag Taal’ is een inspirerend boekwerk over taalbewust beroepsonderwijs.

Maandag 18 mei werd het eerste exemplaar aan Christien de Graaff, lid College van Bestuur van het Alfa-college overhandigd door Jeanette van Ommen, voorzitter van de Commissie Generieke Examens van het Alfa-college. Zij ontving het boek in de geheel nieuwe huisstijl.

Ontvangst eerste exemplaar

Christien de Graaff: “Dit boekje is een product waar we als Alfa-college trots op mogen zijn. Wat mij betreft gaan we aan de slag met Vierslag Taal, want naast taalontwikkeling in vaklessen en op stage, ondersteunend taalonderwijs, persoonlijke oefening en remediërend onderwijs is het belangrijk dat het wordt ingevoerd in de hele school.”

Onderwijsmodel Drieslag Taal
Studenten worden taalvaardiger wanneer zij over het eigen vak lezen, praten en schrijven. Onder leiding van het ITTA, kennisinstituut voor taalontwikkeling, gingen 26 docenten de afgelopen drie jaar met het onderwijsmodel Drieslag Taal aan de slag. Volgens het model is het hele onderwijsteam verantwoordelijk voor de taalontwikkeling van studenten en geven alle docenten dan ook taalbewust les.

In duo’s, een docent Nederlands en een docent van de beroepsopleiding, werden dan ook gezamenlijk actieve werkvormen voor taalbewust beroepsonderwijs ontwikkeld. Deze werkvormen zijn nu gebundeld en bedoeld als inspiratiebron voor alle docenten van de school.

Docenten van zowel het Alfa-college in Hoogeveen, Groningen en Hardenberg hebben een bijdrage aan dit boek geleverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden