Festival Songbird Sessions

Foto: You Tube/ Opsb

Het festival Songbird Sessions komt in 2015 terug naar Groningen!

Zondag 26 april spelen vier upcoming internationale singer-songwriters (Jon Allen, Rae Morris, Roo Panes & Andreas Moe) in de Stadsschouwburg Groningen. Zij worden aangevuld met de lokale acts Tenfold, Harmen Ridderbos (Town of Saints – solo) en Edo de Vlieger en Eva Waterbolk.

Lokaal talent

Tenfold
Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar gedachtenwereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth, Laura Marling en Fleet Foxes zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel.

Harmen Ridderbos (Town of Saints – Solo)
Harmen Ridderbos is zanger van de band Town of Saints, de Groningse indiefolkband. De band stond al een aantal keer op Eurosonic Noorderslag en op 26 april komt Harmen Ridderbos als solo-act naar de Stadsschouwburg om zijn liedjes te zingen op het festival Songbird Sessions.
Edo de Vlieger en Eva Waterbolk

Kameraden Edo de Vlieger en Eva Waterbolk zijn beide singer-songwriters in Groningen. Ze zingen over het leven, de liefde, spijt en hoop. Op diverse fronten zijn het tegenpolen: Eva schrijft vooral Engelstalige nummers, Edo schrijft Nederlandstalig. Edo heeft een donkere rauwe stem, Eva een lichte heldere.

Het festival met internationale singer-songwriters vond in 2014 plaats in De Oosterpoort plaats en was een groot succes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen