Koningsdag Groningen: één groot feest!

Foto: oranjegroningen.nl

Groningen maakt zich op voor een feestelijk Koningsdag programma 27 april in de stad. Tijdens de Nacht van Oranje en Koningsdag vind je in de hele stad locaties met muziek en activiteiten.

Er zijn podia op de Vismarkt, Grote Markt, Waagplein, Poeleplein, de Ellebogenbuurt, Ossenmarkt, Ebbingekwartier, Damsterdiep en de Reitemakersrijge. Van zondagavond 26 april tot maandag 27 april in de late uurtjes wordt de verjaardag van onze Koning in de stad groots en uitbundig gevierd.

Nacht van Oranje
Zondagavond gaat de ‘Nacht van Oranje’ van start. Op talloze plekken in de binnenstad is er deze avond en nacht live-muziek.
Het hoofdpodium staat op de Vismarkt met optredens van onder andere Caribbean Fever, Mooi Wark en Gold Play Live. Ook op de Grote Markt staat een muziekpodium. Op het vernieuwde Ebbingekwartier worden twee festivals georganiseerd: Subsonic Mayhem Festival en Shock. Liefhebbers van techno, house, drum&bass en hardstyle kunnen hier genieten van verschillende top dj’s. Het RocknRolla Soundsystem zet weer een feestje neer bij de Reitemakersrijge. Ook is er muziek bij café Soestdijk, het Poeleplein, café Buckshot op het Zuiderdiep en op het Waagplein. Kortom: genieten van alle muziek en gezelligheid die de binnenstad te bieden heeft!

Feestprogramma Koningsdag
Op Koningsdag gaat het feest onverminderd voort. De dag gaat traditioneel van start met de Vrijmarkt langs de singels. Om 11.00 uur start het muzikale programma en is er de hele dag muziek op de pleinen in de binnenstad. Er zijn optredens van Ache Cubano, VanderLinde, Sven Hammond en als hoogtepunt het optreden van Niels Geusebroek, die bekend is van The Voice of Holland. Er is overdag feest en muziek op de Grote Markt, het Ebbingekwartier, Reitemakersrijge en Waagplein. Door de lokale horeca wordt er muziek aangeboden in de Ellebogenbuurt, op het Gedempte Zuiderdiep en op het Poeleplein. Voor alle locaties en artiesten: www.oranjegroningen.nl

Op de Westerhaven is een sport- en spelmarkt. Defensie en de Reddingsbrigade zijn aanwezig en er zijn dansdemonstraties. Er is een grote stormbaan en de jongste bezoekertjes kunnen pony rijden. Ook op de Ossenmarkt en het Damsterdiep is er een gezellig familieprogramma met muziek, een mini-vrijmarkt, spelletjes en eten en drinken. De wijken in Groningen vieren Koningsdag met optochten, muziek en kleine vrijmarkten.

Programmering
Via de website www.oranjegroningen.nl en Facebook blijf je op de hoogte van het nieuws en de programmering. Ook via de Groningen City Guide app, te vinden in de iTunes en Google Play store, kun je de line up van de verschillende locaties bekijken.

Bron: oranjegroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden