Hanzehogeschool Groningen bespaart meer energie

Foto: Publiek Domein

De Hanzehogeschool Groningen is van plan om de komende vier jaar meer energie te besparen dan gepland was.

In het Energie Efficiency Plan was de hogeschool overeengekomen met de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) dat er jaarlijks 2% energie zou worden bespaard. Het is nu de bedoeling om hier het dubbele, 4% van te maken. De Hanze heeft de ambitie om in 2020 een voorbeeld-hogeschool te zijn op het gebied van duurzaamheid.

De hogeschool heeft nieuwe maatregelen bedacht om energie te besparen, waardoor de besparing uitkomt op 11.97% in vier jaar.

Maatregelen voor energiebesparing

  • Het plaatsen van zonnepanelen op het dak en op het terrein van het EnTranCe, het Energie Transition Centre van de hogeschool.
  • De locaties BrugsmaBorg, Van DoorenVeste en Marie Kamphuisborg worden aangesloten op geothermie. Dat houdt in dat deze gebouwen niet meer door cv-ketels worden verwarmd, maar door aardwarmte.
  • Ook wordt op de locatie Wiebenga aan het Eyssoniusplein het bestaande glas in de hoge gevel vervangen door isolatieglas.
  • Er wordt intensief samengewerkt met EnTranCe om samen met studenten en medewerkers verdere verduurzaming van de hogeschool te onderzoeken en te implementeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden