Leuke activiteiten in herfstvakantie bij De Jonge Onderzoekers

Foto: Publiek Domein

Er zijn allerlei leuke activiteiten bij De Jonge Onderzoekers in de herfstvakantie. Op het programma staan workshops voor de Codeweek, met ridders en prinsessen, met herfstbladeren en met leuke dingetjes van vilt en Project Elektronica. En misschien is er ook wel een pokemon verstopt ergens in het pand, maar deze kan alleen met een signaalzoeker gevonden worden.

Naast de workshops is er dagelijks vrije inloop op de afdelingen. Kinderen die kiezen om mee te doen aan een workshop moeten zich opgeven, voor de vrije inloop hoeft dit niet. Opgeven voor workshops kan via [email protected]

De vakantieweek vindt plaats van dinsdag 18 oktober tot en met zaterdag 22 oktober van 10.00 uur tot en met 16.00 uur bij De Jonge Onderzoekers Groningen.

Tijdens de herfstvakantie is ook de Codeweek. Dat betekent dat er extra aandacht is voor programmeren en Code. Op donderdag en vrijdagavond zijn er open lessen van de Codestarter Codeclub en van de Arduinocursus. En elke ochtend is er een workshop Scratch op de Computerafdeling.

Programma

In de hele staat Project Elektronica: Maak je eigen Boombox op het programma

De start is op dinsdag 18 oktober om 10:00 of op donderdag 20 oktober om 10.00 uur.

Onder deskundige leiding bouw je een luidspreker met ingebouwde versterker.Je smartphone of MP3 speler kun je daar op aansluiten. Kinderen gaan aan de slag met hout en metaal en je leert solderen. Aan het eind heb je je eigen, zelfgebouwde luidspreker.

Kosten voor deelname aan de workshop is 25 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar

Verder staan de hele week verschillende activiteiten op het programma met onder meer LAB, metaal en Robotica.

Kijk voor alle activiteiten op: www.djog.nl.

Locatie:

De Jonge Onderzoekers, Dirk Huizingastraat 13 in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden