Koningsdag 2024: Programma overzicht in de wijken

Foto: De Redactie

In verschillende wijken in Groningen, Haren en Ten Boer worden vandaag op Koningsdag vrijmarkten en andere feestelijke activiteiten georganiseerd.

Hieronder een overzicht:

Buitenhof

Een feestelijke optocht start om 10.00 uur in de wijk achter een drumband aan. De route is van Fivelgolaan even, Duurswoldlaan, Humsterlandlaan, Ubbegalaan, Fivelgolaan oneven. Aansluitend is er een vrijmarkt op het speelveld van Speeltuin Buitenhof.

Drielanden

Waterland kleurt dit jaar ook weer Oranje. Er is een vrijmarkt op het pleintje van Waterland, er zijn diverse spelletjes en eten en drinken. Het feest is van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Hoornse meer

Vrijmarkt van 8.00 uur tot 13.00 uur op het S. Allendeplein.

De Hunze

Een speciale koningsdagviering voor kinderen vindt plaats op het speelveld aan de Berlageweg van 12.00 uur tot 16.00 uur. De dag begint met een kinderoptocht met drumband, gevolgd door de kindervrijmarkt. Ook is er een springkussen, talentenshow en muziek.

Lewenborg – Lichtboei Oranjefeest

Een vrijmarkt, livemuziek een stoelendans en lekkernijen. Als vanouds kan Koningsdag gevierd worden aan de Lichtboei tussen 10.00 uur en 13.00 uur.

Drielanden

Rondom Waterland viert Drielanden Koningsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Winkelcentrum Lewenborg

Winkelcentrum Lewenborg biedt vanaf 9.00 uur een vrijmarkt en kindervermaak.

Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg

Een buurtfeest is in de Beukemazaal van Wijkcentrum de Schakel.

Helpman

En kindervrijmarkt is te bezoeken aan de Groenesteinlaan van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Vinkhuizen

In het Diamantpark in de wijk Vinkhuizen is van Van 10.00 uur tot 15.00 uur een vrijmarkt. Ook is er livemuziek, kinderactiviteiten en eten.

Winkelcentrum Paddepoel

In winkelcentrum Paddepoel is de hele dag gezelligheid met activiteiten. Zo is er het het Play-Doh event, een meet & greet met Prinses Elsa & Anna van Frozen. Ook is er rondlopende muziek en kunnen kinderen zich laten schminken.

Oranjebuurt

Op het Nassauplein in de Oranjebuurt is van 9.00 uur tot 14.00 uur een vrijmarkt. Ook kunnen kinderen pony rijden en zich laten schminken en een dj verzorgt de muziek. Voor de trek zijn drankjes en hapjes te koop.

Meerstad

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur is er een kleedjesmarkt voor de kinderen onder de luifels van de Jumbo. Verder vindt de versier je fiets wedstrijd plaats en de jaarlijkse mooiste straat bokaal. https://dorpsbelangenmeerstad.nl/koningsdag/

Hoogkerk

In Hoogkerk wordt een feestelijke Koningsdag gevierd met een vrijmarkt en braderie, muziek en kinderactiviteiten tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Haren

In het centrum van Haren is tussen 10.00 uur en 17.00 uur een vrijmarkt. Verder is er kermis en muziek en ’s avonds een Oranjeconcert.

Ten Boer

Op het Dorplein en in de Valckestraat in Ten Boer is een kindervrijmarkt. Ook is er een horecaplein, springkussen en gratis schminken en kunnen kinderen knutselen.

 

(Bron: via verschillende wijken en de gemeente)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen