Maaike Niemeijer verkozen tot Nieuw Gronings Schrijftalent 2023

Foto: Forum Groningen

Maaike Niemeijer is verkozen tot Nieuw Gronings Schrijftalent 2023. Lezers van de Forumbibliotheken hebben uit tientallen inzendingen het boek Een verhaal van Erfgenamen en Bewaarders van Maaike Niemeijer als beste boek beoordeeld.

Haar boek wordt definitief opgenomen in de collectie van Forum Groningen en kan door iedereen in stad én provincie worden geleend en gelezen.

Boeken van Tibra

Een verhaal van Erfgenamen en Bewaarders is het debuut van Maaike Niemeijer en vormt het eerste deel van een reeks, waarvan het vervolg nog voor de zomer verschijnt. Haar volledige fantasyreeks genaamd De Boeken van Tibra bestaat uiteindelijk uit zes boeken.

In eerste instantie was Maaike van plan een trilogie te schrijven. In die oorspronkelijke opzet telde ieder boek ongeveer 700 pagina’s. Haar uitgever Boekscout toonde interesse om de drie titels uit te brengen, maar vond ze te dik. ‘Dus nu herschrijf ik ze, zodat alle delen op zichzelf staan. Ook schrijf ik in ieder deel een terugblik, zodat elk boek een afgerond geheel is. Dat vergt nogal wat tijd’, aldus Maaike in een interview met Dagblad van het Noorden.

Een spannend mysterie

Twee jonge vrouwen, een hertogin en een slavin, werken mee aan de bevrijding van het fabelachtig koninkrijk Tibra. Gaandeweg komen ze erachter dat de werkelijkheid anders is dan ze vermoeden.

Veel lezers zijn lovend over De Boeken van Tibra en kijken uit naar het vervolg.

Nieuw Gronings Schrijftalent

Elk jaar doen (aspirant)schrijvers mee aan Nieuw Gronings Schrijftalent. De boeken komen in de collectie van het Forum en kunnen maximaal een jaar lang worden geleend, gelezen en anoniem beoordeeld. Als het jaar om is, wordt de schrijver van het best beoordeelde boek uitgroepen tot Nieuw Gronings Schrijftalent van dat jaar. De winnaar van 2022 was Debbie Lager met haar boek Namasté voor Wappum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen