Noordelijke Zadenmarkt op 30 maart

Foto: via Natuur en Milieufederatie Groningen

Op het Terra SuikerTerrein vindt na een onderbreking van vier jaar op zaterdag 30 maart de Noordelijke Zadenmarkt plaats. Het thema van deze zevende editie is ‘verbinding geeft veerkracht’.

De zadenmarkt is in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen.

Verbinding geeft veerkracht

Het thema voor deze editie voor de zadenmarkt is ‘verbinding geeft veerkracht’. “Op allerlei vlakken zien we dat verbindingen, samenwerking en netwerken oplossingen bieden voor vraagstukken van deze tijd. Of het nu gaat over verbindingen tussen mensen of in de bodem: als de verbinding verloren gaat, ontstaat er kwetsbaarheid en verlies. Of het nu gaat om plantengemeenschappen of gemeenschappen van boeren, verwerkers en consumenten: verbinding geeft veerkracht, in de natuur en tussen mensen”, aldus de organisatie. “En dat is wat we nodig hebben in deze tijd van grote veranderingen”.

Naast een breed palet aan standhouders met ecologische en lokale zaden, kunnen bezoekers rekenen op enkele workshops voor jong en oud, inspirerende lezingen, een paneldiscussie en lekker eten en drinken.

Terra SuikerTerrein

Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats: met de handen in de grond of de voeten in de modder. Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is ‘De Pionier’ op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt.

Over het Noordelijk Zadennetwerk

Zaden zijn de bron van leven en voedsel. Het Noordelijk Zadennetwerk (NZN) is een netwerk dat het gebruik en behoud van historische en regionale zaden wil stimuleren. Onze voedselzekerheid is in het geding wanneer er een afname is van de diversiteit van soorten en wanneer de vrije toegang tot zaden beperkt wordt. Het Netwerk wisselt kennis en zaden uit, daarnaast organiseert het Netwerk de Noordelijke Zadenmarkt.

De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur bij Terra ‘De Pionier’, Suikerlaan 51.

De Noordelijke Zadenmarkt wordt georganiseerd door Het Noordelijk Zadennetwerk (NZN), Stichting Groninger Voedseltuinen, Terra en de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen