Verbouw nieuw teambureau Groningen-Noord gestart

Foto: De Redactie

De verbouw van het nieuwe teambureau van het Basisteam Groningen-Noord aan de Eenrumermaar in Groningen is vrijdag formeel van start gegaan. Het bijbehorende bouwbord werd vrijdagochtend feestelijk onthuld, meldt de politie.

Het pand wordt gerenoveerd en verduurzaamd om het toekomstbestendig te maken.

Het basisteam is momenteel gehuisvest in twee verschillende teambureaus, bureau Korreweg en bureau Parkallee (Kardinge). Deze sluiten op termijn. Het nieuwe teambureau bevindt zich vlakbij uitvalswegen en heeft een goede verbinding met het openbaar vervoer. Daardoor het kantoor goed bereikbaar voor inwoners van het werkgebied. Basisteam Groningen-Noord werkt naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2024 op bureau Eenrumermaar.

“Deze verbouwing is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inzet om de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap te waarborgen en om als basisteam klaar te zijn voor de toekomst. Dit is het bureau voor en door de mensen van voor onze toegewijde collega’s”, aldus teamchef Sipke Land bij het officiële moment. “Het nieuwe politiebureau is niet zomaar een renovatie, maar eerder een transformatie. Een van de belangrijke kenmerken van dit nieuwe bureau is de toevoeging van een ‘digikamer’. Vanuit de digikamer gaan agenten online de buurt in om zo de verbinding met de wijk te behouden en te vergroten en bestrijden ze veel voorkomende digitale criminaliteit. Dit nieuwe politiebureau zal ons in staat stellen om effectiever te opereren, misdaad te bestrijden en de veiligheid van onze burgers te waarborgen.”

LOP naar Eenrumermaar

Naast de twee politieteams wordt ook het LOP (leer- en ontwikkelplek voor politiestudenten) ondergebracht in het nieuwe bureau.

Een stevige verbouwing

Het gebouw aan de Eenrumermaar wordt aan de binnenkant voor het grootste deel leeggehaald en gesloopt, totdat alleen een casco pand overblijft en vervolgens begint de herinrichting. Er worden onder andere nieuwe wanden, kozijnen, puien en vloeren geplaatst. Het interieur wordt volledig vervangen. Daarnaast worden de bestaande installaties vervangen door duurzame installaties.

Ook worden PV-panelen op het dak geplaatst en de gevels opgeknapt. Het dak wordt geïsoleerd en er wordt nieuwe dakbedekking geplaatst. Het terrein om het gebouw wordt opnieuw ingericht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen