Festival Goudgroen bij Tuinindestad op 9 juli

Foto: Natuur en Milieufederatie Groningen

De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) organiseert op zondag 9 juli Festival Goudgroen ter ere van het vijftigjarig jubileum van de NMG. Het doel van het festival ter ere van het jubileum is ook om Groningers te inspireren op het gebied van natuur, lokale voeding en duurzaamheid.

Het festival wordt gehouden Van 11.00 uur tot 17.00 uur op het sfeervolle terrein van Tuinindestad (Westpark in Grioningen). Bezoekers kunnen proeven, beleven en genieten van de schoonheid van de natuur. Met natuurcolleges, excursies, een groene markt, foodtrucks met lekker lokaal eten en kinderactiviteiten heeft de dag alles in huis voor een gezellige festivalzondag met een goudgroen randje.

Op het festivalterrein staat in en rondom het strolemen gebouw lekker lokaal eten en drinken centraal en zijn enkele foodtrucks te vinden.

Natuurcolleges

Met speciaal voor Goudgroen samengestelde natuurcolleges nemen sprekers Raymond Klaassen, Jeroen Onrust en Theo de la Ruelle bezoekers daarom mee in de fascinerende wereld van akkervogels, wormen en nachtvlinders.

Rondleidingen en excursies

Op het Westpark zijn diverse voedselinitiatieven gevestigd, die voor de gelegenheid ook rondleidingen geven en vertellen over natuurlijk (moes)tuinieren en permacultuur: schooltuinen Westpark, zelfoogsttuin de Blije Bodem en voedselbos Pluk’n. Daarnaast zijn er excursies en workshops vanaf het terrein, zoals een wildplukwandeling en een vogelexcursie naar Polder De Oude Held.

Groene markt

Op het kampeerveld op het terrein van Tuinindestad wordt de groene markt gehouden, waar kramen van bijvoorbeeld de Streekboer, de Bloemenboerin en van diverse natuur- en duurzaamheidsorganisaties zijn te vinden. Ook zijn er plantjes te koop van de kwekerij van Tuinindestad.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er tijdens Festival Goudgroen van alles te doen. Zij kunnen zich vermaken in de speelnatuur, waterdiertjes bekijken, knutselen, mee op pad, maar ook aan de slag met een speurtocht over het terrein en hun kennis testen tijdens de groene quiz.

De Natuur en Milieufederatie Groningen

De NMG is een Groningse natuur- en milieuorganisatie die werkt aan een mooie en duurzame provincie op het gebied van biodiversiteit, klimaat en voedsel en opkomt voor de belangen van natuur, milieu en landschap in Groningen. De NMG werkt samen met en voor inwoners, organisaties en overheden. Bij de organisatie zijn zo’n vijftig groene organisaties aangesloten en daarnaast werkt de NMG samen met de lokale energiecoöperaties in de provincie.

Festival Goudgroen vindt zondag 9 juli plaats van 11.00 uur tot 17.00 uur bij Tuinindestad aan de Tarralaan 6 in Groningen. Het festival en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar voor diverse activiteiten dient een gratis ticket te worden gereserveerd via de website.

Kijk voor alle informatie op festivalgoudgroen.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen