Koningsdag 2023: Programma overzicht in de wijken

Foto: Jan Buurma

In verschillende wijken in Groningen, Haren en Ten Boer worden vandaag op Koningsdag vrijmarkten en andere feestelijke activiteiten georganiseerd.

Hieronder een overzicht:

Buitenhof

Een feestelijke optocht start om 10.00 uur in de wijk achter een drumband aan. De route is van Fivelgolaan even, Duurswoldlaan, Humsterlandlaan, Ubbegalaan, Fivelgolaan oneven. Aansluitend is er een vrijmarkt op het speelveld van Speeltuin Buitenhof.

Helpman

Op de Helperbrink is een kindervrijmarkt van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Drielanden

Waterland kleurt dit jaar ook weer Oranje. Er is een vrijmarkt rond de rotonde van Waterland, er zijn diverse oudhollandse spellen en er is een open podium. Het feest is van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Hoornse meer

Vrijmarkt van 8.00 uur tot 13.00 uur op de Gasthuiskade en S. Allendeplein

De Hunze

Een speciale koningsdagviering voor kinderen vindt plaats op het speelveld aan de Berlageweg van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Lewenborg – Lichtboei Oranjefeest

Een vrijmarkt, livemuziek een stoelendans en lekkernijen. Als vanouds kan Koningsdag gevierd worden aan de Lichtboei tussen 10.00 uur en 13.00 uur.

Drielanden

Rondom Waterland is viert Drielanden Koningsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Winkelcentrum Lewenborg

Winkelcentrum Lewenborg biedt vanaf 9.00 uur de kleedjesmarkt en kindervermaak.

Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg

Vrijmarkt voor kinderen vanaf 13.00 uur en een mega luchtkusten in de Beukemazaal van Wijkcentrum de Schakel.

Vinkhuizen

In het Diamantpark in de wijk Vinkhuizen is van Van 10.00 uur tot 15.00 uur een vrijmarkt. Ook is er livemuziek, kinderactiviteiten en eten.

Winkelcentrum Paddepoel

In winkelcentrum Paddepoel wordt tussen 11.00 uur en 17.00 uur een grote vrijmarkt gehouden. Ook zijn er kraampjes bij verschillende winkels, een knutsel- en oudhollands spellenterras, gratis suikerspinnen en gratis schminken.

Oranjebuurt

Op het Nassauplein in de Oranjebuurt is van 9.00 uur tot 13.00 uur een vrijmarkt. Ook kunnen kinderen pony rijden en zich laten schminken en een dj verzorgt de muziek. Voor de trek zijn drankjes en hapjes te koop.

Meerstad

In Park Meerstad vindt van 10.00 uur tot 14.00 uur een Kleedjesmarkt plaats op Koningsdag.

Hoogkerk

Een speciale ‘Thema’ Oranjemarkt is op het Suikerplein aan de Fabriekslaan overdag in Hoogkerk.

Haren

In het centrum van Haren is tussen 10.00 uur en 17.00 uur een vrijmarkt. Verder is er kermis, muziek, een demonstratie oldtimer tractoren en ’s avonds een Oranjeconcert.

Ten Boer

Op het Dorplein en in de Valckestraat in Ten Boer is een kindervrijmarkt. Ook is er een horecaplein, springkussen en gratis schminken en kunnen kinderen knutselen.

 

(Bron: via verschillende wijken en de gemeente)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen