Overlast mogelijk door aanleg fundering voor nieuwe portalen bij Hoogkerk

Plaats van werkzaamheden op A7.
Plaats van werkzaamheden op A7.
Foto: Aanpak Ring Zuid

Omwonenden van de A7 tussen Hoogkerk en Bruilweering moeten de komende dagen rekening houden met mogelijke overlast door geluid en trillingen. Vanaf dinsdag vinden heiwerkzaamheden plaats voor de aanleg van de fundering voor de portalen, meldt Aanpak Ring Zuid.

De werkzaamheden zijn overdag, op twee plekken aan de zuidzijde langs de A7/N7. De eerste vier palen worden geplaatst in de buurt van Hoogkerk. Ter hoogte van Bruilweering worden eveneens twee palen geheid. “Tijdens deze werkzaamheden is het geluid van beton op beton te horen en zijn er mogelijk trillingen te voelen”, aldus Aanpak Ring Zuid.

De werkzaamheden starten komende dinsdag. “We heien palen in de grond die gebruikt gaan worden voor de definitieve portalen in de middenberm”, vertelt Aanpak Ring Zuid. Aan de metalen nieuwe portalen komen in de toekomst informatie- en verkeersborden te hangen. Voordat deze kunnen worden geplaatst, wordt eerst de fundering aangebracht.

Vanwege de werkzaamheden is ook de komende week één rijstrook afgesloten voor het verkeer dat richting Stad rijdt. Ook deze week is er net als vorige week een grote kans op files tijdens de spits tussen Leek en Groningen vanwege de werkzaamheden tussen Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen