Nieuwbouw Julianabrug verder met nieuwe buispalen

Foto: Archief De Redactie

De werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Julianabrug gaan sinds woensdag verder. Het intrillen en naheien van de buispalen kan overlast geven in de directe omgeving, meldt Aanpak Ring Zuid.

Half februari was al begonnen met het intrillen van de buispalen, maar het werk kwam stil te liggen nadat bij de keuring van de aannemer bleek dat een nieuwe lading buispalen niet aan de eisen voldeed. Ze bleken niet stevig genoeg voor de constructie van de nieuwe Julianabrug. “Inmiddels zijn nieuwe buispalen besteld en deze zijn goedgekeurd”, aldus Aanpak Ring Zuid.

Geen vertraging

Het stilleggen van de werkzaamheden levert geen vertraging op omdat er speling in de planning was. “We hadden er namelijk rekening mee gehouden dat we in februari en maart mogelijk niet elke dag konden werken in verband met winters weer. Daarnaast was er een ‘pauze’ gepland tussen de werkzaamheden aan de westzijde en de oostzijde. Die pauze is nu uit de planning gehaald”, meldt Aanpak Ring Zuid. “Ook laten we de laswerkzaamheden, nodig na het intrillen en inheien, sneller uitvoeren”.

Aan de westzijde van het kanaal is begonnen met het intrillen buispalen en damwanden en vervolgens naheien daarvan. Dit duurt tot en met 27 maart. Daarna wordt de heistelling verplaatst naar de overkant van het kanaal. Daar plaatsen we buispalen en damwanden tot en met 17 april.

Overlast

Het intrillen en naheien van de buispalen kan overlast geven in de directe omgeving. Het werk zorgt voor geluid van metaal op metaal. De planning is dat alleen op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur wordt gewerkt en indien noodzakelijk ook op zaterdag.

De werkzaamheden bij het Julianaplein zijn te volgen via onderstaande webcam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen