Softwarebedrijf Klippa wint Groninger Ondernemingsprijs 2022

Foto: Jan Buwalda

Klippa, het softwarebedrijf in geautomatiseerde documentverwerking, heeft donderdagavond de Groninger Ondernemingsprijs 2022 gewonnen. Uit handen van commissaris van de Koning René Paas ontving directeur Yeelen Knegtering de prijs tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza.

Samen met Gallagher Europe en Kampen Industrial Care was Klippa één van de drie overgebleven finalisten voor de Ondernemingsprijs. De drie finalisten kregen in de afgelopen maanden bezoek van zowel vakspecialisten als de jury voor een uitgebreid bedrijfsonderzoek. Op basis van alle verzamelde ervaringen, gegevens en rapportages, koos de jury voor Klippa.

Jury

“De jury bewondert Klippa voor de succesvolle toepassing van Artificial Intelligence, het zeer gemotiveerde en divers samengestelde, internationale team en de indrukwekkende groeicijfers”, verklaart juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol de keuze. “We zijn er trots op dat Groningen een gunstig vestigingsklimaat biedt voor ICT-ondernemingen, die vaak klein beginnen en soms doorgroeien naar nationaal en internationaal topniveau. Wij zijn ervan overtuigd dat Klippa een aansprekend rolmodel en een fantastische ambassadeur voor Groningen en de Groninger Ondernemingsprijs zal zijn! Het bedrijf heeft hart voor Groningen, oog voor talent in het Noorden, voor de eigen medewerkers en voor het milieu. Men compenseert niet alleen de eigen footprint, maar ook die van de medewerkers. Onze keuze voor Klippa laat zien dat de ICT-sector hier sterk ontwikkeld is”,

Yeelen Knegtering mocht namens Klippa de trofee in ontvangst nemen. “Ik vind het geweldig, dat een jong ICT-bedrijf nu de Groninger Ondernemingsprijs heeft gewonnen”, vertelt hij trots. Klippa scoorde eerder dit jaar al hoog in de Top 20 van de meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux en in de Top 10 van de snelst groeiende Tech bedrijven van Nederland.

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestond dit jaar uit IJzebrand Rijzebol (juryvoorzitter en gedeputeerde van de provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Jan Hoekstra (Witec), Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021) en Cas König (VNO-NCW-MKB Noord / Groningen Seaports)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen