Pop-uprestaurant Happietaria opent donderdag 17 november de deuren

Foto: CC BY-SA 2.0/Wikipedia Commons/ ZoMiBo

Happietaria Groningen opent deze donderdag 17 november voor de 28e keer haar deuren in Groningen. Hét pop-up restaurant wordt volledig gerund wordt door vrijwilligers.

Jaarlijks haalt Happietaria geld in november en december op voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van Stichting Tearfund. Dit project ondersteunt kinderen en jongeren in Bangladesh. Als gevolg van klimaatverandering zijn er veel overstromingen in het land, of is er juist sprake van intense droogte. Hierdoor raakt een groot deel van de oogst beschadigd en is er sprake van een tekort aan schoon drinkwater. Bovendien is er in het land sprake van sociale problematiek, zoals kindhuwelijken en kinderarbeid.

De opbrengst van Happietaria zal worden geïnvesteerd in zelfhulpgroepen, waar mensen training krijgen in onder andere hygiëne, verduurzaming van de landbouw en kinderrechten.

Bijdragen aan een betere toekomst in Bangladesh kan door te komen dineren bij Happietaria. Ook kan men bijdragen door een donatie te doen of een avond komen mhelpen als vrijwilliger.

Happietaria Groningen is een maand lang geopend tussen 17 november en 15 december. De openingstijden van het restaurant zijn van maandag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur aan de Henri Dunantlaan 2 (gratis parkeergelegenheid).

Kijk voor meer informatie: happietaria.nl/groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen