Fietspaaltjes beter zichtbaar en veiliger gemaakt

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen heeft fietspaaltjes beter zichtbaar en veiliger gemaakt. De afgelopen maand zijn de laatste paaltjes op provinciale fietspaden en bruggen vervangen, veiliger en beter zichtbaar gemaakt, meldt de provincie.

Paaltjes die niet weggehaald kunnen worden zijn nu beter zichtbaar en veiliger gemaakt. Zo is er nieuwe belijning voor en om het paaltje aangebracht. Ook hebben paaltjes ribbels om de fietser te waarschuwen.

In sommige gevallen zijn de paaltjes verplaatst naar een plek die beter opvalt en voorzien van een ledlamp op zonne-energie om beter zichtbaar te zijn in het donker. De rood-witte paaltjes zijn deels van kunststof en daardoor flexibeler. Daardoor is er volgens de provincie minder kans op letsel.

Al jaren staan er zo min mogelijk paaltjes op provinciale fietspaden. Alleen op plekken waar dit echt niet anders kan, zoals op fietsbruggen om auto’s te weren, blijven de paaltjes staan. De paaltjes bij Waterhuizen staan er bijvoorbeeld omdat automobilisten, die stil staan op de rotonde en de N860 als de brug open staat, het fietspad gebruiken als sluiproute. Dat leverde regelmatig gevaarlijke situaties op voor fietsers.

De paaltjes staan bij verschillende (fiets)bruggen en op de Doorfietsroute Groningen-Bedum en op de fietsroutes langs de provinciale weg N976 en de N860 bij Waterhuizen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen