Startsein wijkklimaatambassadeurs voor groene Groninger buurten met verloting regentonnen

Foto: Gemeente Groningen

Met de verloting van regentonnen in de Korrewegwijk gaf wethouder Groen & Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja zaterdag 17 september het officiƫle startsein van de wijkklimaatambassadeurs.

Regentonnen

Tien inwoners van de Petrus Hendrikszstraat in de Korrewegwijk kregen zaterdag te horen dat er kosteloos een regenton wordt aangelegd in de tuin door woningcorporatie Lefier. De actie kwam van wijkklimaatambassadeur Daniele Toffoletto uit de Korrewegwijk.

Samen aan de slag

De wijkklimaatambassadeurs zijn bewoners die zich vrijwillig inzetten voor het vergroenen en klimaatbestendig maken van hun eigen buurt. De wijkklimaatambassadeurs gaan samen met andere organisaties en wijk- of straatbewoners aan de slag met klimaatadaptieve activiteiten in hun eigen buurt. Dat zijn maatregelen zoals bijvoorbeeld het vergroenen van voortuinen en versteende gebieden in de wijk, evenals het vergroten van de bewustwording over klimaatadaptatie in de wijken.

In de wijken Hoogkerk, Vinkhuizen, Korrewegwijk, Oosterpoort/De Meeuwen, Helpman, Noorderplantsoenbuurt en De Hoogte zijn wijkklimaatambassadeurs sinds kort actief. Uit de hittestresstest blijkt volgens de gemeente dat deze wijken kwetsbaar zijn voor hitte en wateroverlast.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen