Meikermis in Groningen

Foto: Jan Buurma

Nog een paar dagen dan gaat de jaarlijkse Groninger Meikermis weer van start voor 11 dagen plezier voor jong en oud in de binnenstad van Groningen.

Van donderdag 12 mei tot en met 22 mei zijn weer sensationele attracties te vinden op de Grote Markt, de Vismarkt en de Ossenmarkt.

Attracties

The View is met zijn 55 meter één van de grootste mobiele reuzenraden van Europa en wordt opgebouwd op de Grote Markt in Groningen. Maar ook de Break Dance, Spinning Coaster, Botsauto’s, Booster Maxxx, Projekt 1, X-Factory, Around the World zijn onder meer te vinden op de Meikermis.

Voor de kinderen zijn er onder andere draaimolens, een familieachtbaan en de bootjesmolen en nog veel meer.

Nostalgische kermis op de Ossenmarkt

Op de Ossenmarkt verrijst een complete nostalgische kermis. Een ouderwets podium zweefmolen, een mini reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk, de Calypso, het echte vermaak van vroegere tijden is er te vinden.

De ritprijzen zijn ook nostalgisch. Alle attracties kosten 1 euro.

Maximale ritprijs en Kermiseuro

Op de Groninger Meikermis geldt een maximale ritprijs. Voor de Grote Markt en Vismarkt voor kinderattracties geldt maximaal 2 euro en voor het grootvermaak 2,50 euro. Ook is er de Kermiseuro, die vanaf zaterdag 7 mei op de warenmarkt in Groningen verkregen wordt bij besteding van 5 euro.

Mensen die in het bezit zijn van de Stadjerspas kunnen ook dit jaar weer 2 gratis kaarten krijgen voor de Groninger Meikermis.

Familiedag

Vrijdag 20 mei is er een “Familiedag”. Alle attracties hebben deze dag spectaculaire aanbiedingen. De acties zijn onder andere 3 halen, 2 betalen of een keer extra grijpen bij de grijpkranen. Alle acties zijn te vinden op de actieposter bij de kassa deze “Familiedag”.

Opa, Oma en kindermiddag

De kermis is plezier voor jong en oud, spannend en ontspannend tegelijk. Ook dit jaar is er weer de Opa, Oma en kindermiddag. Woensdag 18 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur kunnen zij met hun kleinkinderen genieten van deze speciale middag.

Er lopen verschillende clowns over de kermis en de kleinkinderen kunnen gratis geschminkt worden. De grootouders kunnen een gratis kopje koffie nuttigen in de poffertjeskraam op de Grote markt en bij het café op de Ossenmarkt. De Groningse firma Knol’s koek zorgt voor een heerlijk plakje èchte Groninger Koek!

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen