Aantal Stadjers aangehouden voor schieten op huizen en auto’s met paintballwapens

Foto: CC BY 2.0/Wikipedia Commons/ Bob McGrath by Potsdam, US, Works

De politie heeft woensdag een aantal jongemannen aangehouden voor het schieten op straat met paintballwapens. Daarbij schoten zij niet alleen op elkaar maar ook op huizen en auto’s, melden wijkagenten uit Beijum.

In de afgelopen twee weken kreeg de politie meerdere meldingen van buurtbewoners die dachten dat er werd geschoten in hun wijk. Ook meldden mensen vanuit verschillende wijken dat woningen en auto’s waren beschoten met verf.

Uit onderzoek van de politie bleken een aantal jongemannen met paintballwapens op straat, niet alleen op elkaar maar ook op huizen en auto’s te schieten. Deze jongemannen zijn aangehouden en hun paintballwapens zijn in beslag genomen.

Ze dragen volgens de politie een masker, een helm en een paintballgeweer dat soms niet te onderscheiden is van een echt wapen. “Wanneer politieagenten niet kunnen zien of het om een echt vuurwapen gaat of niet handelen ze alsof het om een echt vuurwapen gaat. We nemen altijd het zekere voor het onzekere”, aldus de wijkagenten.

Een paintballwapen is geen verboden wapen, maar mag alleen op een privéterrein of op een terrein met speciale vergunning gebruikt worden. “Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. Er zijn genoeg plekken waar je op een veilige en legitieme manier kunt paintballen. Maak er gebruik van!”, aldus de politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen