Inschrijving voor Groninger Ondernemingsprijs geopend

Foto: Jan Buwalda

De inschrijving voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022 is geopend. Succesvolle ondernemingen uit Stad en Ommeland kunnen zich tot uiterlijk 14 mei aanmelden.

Een eigen onderneming of die van een ander kan aangemeld worden. Deze onderneming moet gevestigd zijn in Stad of provincie Groningen, moet langer dan 5 jaar bestaan en moet tenminste 10 medewerkers hebben.

Tien genomineerden

De lijst met namen die binnenkomen wordt eerst gecheckt op de genoemde knock-out criteria. Ondernemingen die daar doorheen komen wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis daarvan nomineert de jury begin juni tien bedrijven. De genomineerden mogen op donderdag 22 september tegen elkaar pitchen, zowel voor de jury als voor het publiek. De jury maakt uiteindelijk de namen van de drie finalisten bekend.

Drie finalisten

De jury, onder leiding van juryvoorzitter en gedeputeerde IJzebrand Rijzebol, gaat na de zomer op bedrijfsbezoek bij de drie finalisten. Op basis van door de onderneming zelf aangeleverde informatie, rapporten van experts en de indruk van het jurybezoek wordt uiteindelijk de winnaar bepaald.

De prijs wordt uitgereikt door Commissaris van de Koning René Paas tijdens een feestelijke finale-avond op donderdag 1 december in MartiniPlaza.

Een onderneming voordragen kan tot uiterlijk 14 mei via de website www.groningerondernemingsprijs.nl.

 

(Fotobijschrift: Albert Keizer is dit jaar jurylid, namens Next Generation Shipyards uit Lauwersoog, de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2021)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen