Jos Meijers nieuwe zakelijk leider van Wijkmakers

Foto: Stella Dekker

Jos Meijers is de nieuwe zakelijk leider van Wijkmakers. Samen met Tijmen Hordijk, die onlangs is aangesteld als programmaleider, vormt Meijers de directie van Wijkmakers.

Meijers is de oprichter en directeur-bestuurder van Toentje en Bie de Buuf, een sociale onderneming in de Oosterparkwijk. Toentje is een plek waar vrijwilligers en mensen met een participatiebaan aan de slag gaan met het zelf kweken van groenten en kruiden voor de noordelijke voedselbanken en het eigen buurtrestaurant. Meijers gaat minder werken bij Toentje en de overige dagen zich inzetten voor Wijkmakers.

“Ik heb er heel veel zin in. Het voelt voor mij alsof we een bandje beginnen en samen de wereld gaan veroveren. Er zit zoveel energie in Wijkmakers. We gaan actief aan de slag met uiteenlopende vraagstukken in Groningen en ik heb het gevoel dat alle betrokken partijen hier ook klaar voor zijn om dit samen met Wijkmakers te gaan doen”, aldus Meijers.

Verdienmodellen maken

Dingen veranderen gaat niet zomaar en er is geld voor nodig. Jos is aan boord gehaald om daarvoor te zorgen. “Gezond zakelijk zijn is nodig. Daarom gaan we diverse verdienmodellen uitwerken. We gaan ook (deels) betaalde programma’s aanbieden, zoals de Leergang Wijkontwikkeling die er al is”, vertelt de nieuwe zakelijk leider. “Wijkmakers is opgezet om zelfstandig voort te bestaan. Dat gaan we niet alleen met de huidige partners doen, maar we gaan ook op zoek naar nieuwe partners.”

Het nieuwe directieduo stelt nu een team samen om verder mee aan Wijkmakers te werken. Wijkmakers hoopt binnenkort nieuwe teamleden voor te stellen.

Over Wijkmakers

Wijkmakers is dé nieuwe academie voor dorps- en wijkvernieuwing in de gemeente Groningen. Een onafhankelijke broedplaats waarin wordt samengewerkt aan wijken en buurten. Wijkmakers ging tijdens het festival Let’s Gro op 6 november 2021 officieel van start. Inmiddels is de eerste Leergang Wijkontwikkeling van de Wijkmakers Academie en het oplossen van moeilijke problemen in de Wijkmakers Werkplaats begonnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen