1.506 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1.506 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 630 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (223), Midden-Groningen (134), Het Hogeland (122), Eemsdelta (109), Stadskanaal (78), Oldambt (66), Westerwolde (56), Veendam (52) en Pekela (28). Van 8 besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

De ziekenhuizen in Groningen behandelen maandagochtend 32 coronapatiënten, waarvan acht patiënten op een IC-bed. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag.

De ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 92 coronapatiënten. Daarvan liggen 19 op een IC-bed. De noordelijke ziekenhuizen verplegen één patiënt van buiten de regio. Deze persoon ligt op een verpleegafdeling.

Landelijk

Het RIVM meldt maandag 36.038 nieuwe positief geteste mensen. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 46.998 positieve tests per dag gemeld. Het RIVM liet dinsdag weten dat het aantal besmettingen over de piek heen lijkt te zijn.

In de Nederlandse ziekenhuizen is aantal patiënten met het coronavirus iets gestegen. In totaal liggen daar nu 1.611 covidpatiënten. Dat zijn er 65 meer dan zondag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares nam dit aantal af met twee tot 166.

Volgens het instituut werden zeven sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen