Overrijpe bananen blijken gezond

Foto: Publiek Domein

Overrijpe bananen met bruine plekken worden vaak weggegooid. Je gaat een bijna verrotte banaan toch niet opeten? Think again, want bruin gevlekte bananen kunnen kanker tegengaan, versterken je immuunsysteem en hebben daarnaast nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Uit een Japans wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat overrijpe bananen helemaal niet zo verkeerd zijn. Bruine vlekjes op de schil van een banaan zijn een teken dat de banaan rijper wordt, maar het betekent ook dat het fruit betere kwaliteiten bevat om je immuunsysteem te versterken.

Kanker bestrijden

Bananen bevatten het stofje Tumor Necrose Factor (TNF), een stofje dat kanker bestrijdt, door te helpen bij het verplaatsen van onze lichaamscellen richting geïnfecteerde of ontstoken gebieden in ons lichaam. Hierdoor worden deze cellen vernietigd en wordt voorkomen dat tumorcellen verder groeien en verspreiden.

In combinatie met een hoog niveau van antioxidanten, die bananen tevens bevatten, helpen ze bij het verhogen van witte bloedcellen en dat versterkt het immuunsysteem eveneens.

Ook zijn de overrijpe bananen goed voor mensen met een verhoogde bloeddruk, maagzuur, ijzertekort, vermoeidheid, maagzweren, depressies, verstoppingen en koorts.

De onderzoekers raden aan om twee bananen per dag te eten.

Dus in plaats van de bananen weg te gooien, eet ze op. Het is zinvol.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden