441 nieuwe coronabesmettingen en drie sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 441 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 186 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (46), Westerkwartier (41), Midden-Groningen (40), Eemsdelta (32), Oldambt (27), Stadskanaal (26), Westerwolde (16), Veendam (13) en Pekela (7). Ook is de woongemeente van zeven positieve testen onbekend.

In de afgelopen 24 uur werden drie personen overleden gemeld als gevolg van het coronavirus. Deze personen komen uit Groningen, Midden-Groningen en Stadskanaal. Ok werden drie patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Zij komen uit Groningen, Midden-Groningen en Eemsdelta.

Aantal ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen zijn 76 patiënten opgenomen, waarvan 18 op een IC-bed. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN) dinsdag. In de drie noordelijke provincies zijn samen 220 patiënten opgenomen waarvan 50 op een IC. Van deze patiënten komen 24 van buiten de regio en liggen 10 personen op een intensive care.

Landelijk

Landelijk kwamen er 18.017 nieuwe besmettingen bij. Het RIVM meldt dat er dit keer geen sprake is van een storing. Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 81 gestegen tot 2826. Daarvan liggen 624 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het RIVM werden landelijk 68 overlijdens gemeld door corona.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 3320 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 32 meer positieve tests dan de week ervoor toen 3.288 positieve tests werden gemeld. Ook werden acht Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

De landelijke weekcijfers van het RIVM dalen voor het eerst sinds september. Afgelopen week werden 7 procent minder coronapatiënten opgenomen dan vorige week. De daling op de IC’s was nog iets hoger, namelijk 9 procent.

In totaal namen ziekenhuizen in de afgelopen week 1.998 coronapatiënten op, 7 procent minder dan de week ervoor. Op de intensive cares werden 343 patiënten opgenomen in de afgelopen week, 9 procent minder dan vorige week.

Afgelopen week werden 147.982 positieve testuitslagen gemeld. Dat is een lichte daling van 5 procent ten opzichte van een week eerder, meldt het RIVM. Per 100.000 inwoners kregen 822 personen een positieve testuitslag.

Het percentage mensen met een positieve testuitslag stabiliseerde in de voorbije week, van 21,4% naar 21,3%.

In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 356 coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting zijn overleden. Ook dat is een daling ten opzichte van een week eerder, toen er 367 meldingen van sterfgevallen waren. Het zijn vooral 50-plussers, maar er is ook een twintiger bij.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal daalde van 0,99 naar 0,95. Dat is het laagste niveau sinds half september, voor het begin van de huidige golf. Het geeft aan dat het coronavirus meer moeite heeft om nieuwe mensen te besmetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen