‘De Kunst van het Ouder worden’ in Groninger Forum

Foto: Groninger Forum

De Kunst van het ouder worden, een interactief, cultureel ouderenfestival, vindt vrijdag 26 februari plaats in de Groninger Forum Bibliotheek.

Tijdens het allereerste ouderenfestival van Groningen wordt er op een vrolijke, interactieve manier gekeken naar en gesproken over allerlei facetten van ouder worden: ‘leuke en minder leuke’. Een dag vol interessante workshops en gesprekken.

Middagprogramma

Het middagprogramma biedt workshops, zoals onder andere Tai Chi, Weerbaarheid, een workshop Oppasopa’s en -oma’s en een workshop Nooit te oud om te dansen. Daarnaast is er een presentatie, een concert en een gesprek met Jacques d’Ancona naar de plannen en wensen vanhet publiek naar de toekomst.

Verder staat een talkshow over de woonwensen van ouderen geprogrammeerd.

De afsluiting van het middagprogramma is ‘Maaltijd der Generaties’, echter het is niet meer mogelijk hiervoor te reserveren, meldt Groninger Forum.

Het middagprogramma is van 14.30 uur tot 18.00 uur.

Doorlopend programma

Een doorlopend programma biedt een audio-/video-installatie van ZINA Platform, presentaties over schilderkunst en film, zijn er workshops zoals breien met Agnes en virtueel schaatsen en fietsen.

Avondprogramma

In de avond is er een debat “De Kunst van het ouder worden”.

De Kunst van het ouder worden is een productie van het Groninger Forum en Innovatiewerkplaats Healthy Ageing & de Kunsten. In het eerste uur gaat Femke Kramer in gesprek over de beeldvorming over ouderen en ouderdom.

In het tweede uur ligt de nadruk op wat ons, ouderen en de samenleving te doen staat. Dit gebeurt samen met Imre Krull, hoofd communicatie van Actiz (landelijke koepel verzorgingshuizen), Bettina van Hoven, Universitair Hoofddocent Culturele Geografie (RUG), en Adrienne Wempe (Alliade).

Het avondprogramma is van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De locatie:
Groninger Forum Bibliotheek
Oude Boteringestraat 18
Groningen

Voor meer informatie en het complete programma: groningerforum.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden