Redenen om nep planten aan te schaffen!

Foto: Pixabay

Planten zijn tegenwoordig ontzettend populair in interieurs: zowel thuis als op kantoor. Planten geven veel sfeer aan een kamer en zorgen voor een knus gevoel. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van nep planten opzichte van echte planten? En vraag je je af waarom je zou moeten kiezen voor de kunst-variant? Lees dan gauw verder en ontdek verschillende redenen waarom je nep planten zou moeten aanschaffen.

– Advertorial –

Eeuwig leven

Het nadeel van echte planten kan het onderhoud zijn. Veel mensen vinden het namelijk best lastig om planten te onderhouden. Het verschilt per plant hoe vaak en hoeveel water deze nodig heeft. Ook is de hoeveelheid licht die nodig is per plant anders en ook de voeding is natuurlijk iets dat je niet over het hoofd moet zien. Elke plant heeft iets anders nodig en het kan dan ook een hele uitdaging zijn om planten te onderhouden. Wanneer je een plant niet van het juiste onderhoud voorziet, zal deze dus doodgaan. Het voordeel van nep planten is dat deze geen water nodig hebben en ook niet gevoelig zijn voor licht of water. Ze blijven hoe dan ook in leven. Ideaal!

Geen onderhoud

Ook hebben nepplanten geen onderhoud nodig. Echte planten moet je bijvoorbeeld snoeien, maar met kunstplanten is dat niet aan de orde. Je hebt daar dan geen omkijken naar. Dat is helemaal geschikt voor mensen die niet vaak thuis zijn of wanneer de plant wordt geplaatst in een kantoor. Vaak zijn daar in het weekend geen mensen, en met een plant die geen onderhoud nodig heeft is dat gelukkig ook geen enkel probleem!

Stress

En nog een ander voordeel van planten: je zult minder stress ervaren. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen. Als dat geen goede reden is om extra planten aan te schaffen! Ook wanneer je op een kantoor werkt kan het dus een tip zijn om ook daar planten neer te zetten. Heb je dus bijvoorbeeld stress op je werk of heb je het erg druk? Plaats verschillende planten en je zult merken dat je gemoedstoestand er een stuk beter van wordt.

Niet van echt te onderscheiden

Twijfel je nog steeds of je een kunstplant zal aanschaffen? Ben je er misschien bang voor dat je aan de plant ziet dat hij nep is? Geen zorgen: de nep planten van tegenwoordig zijn niet meer te onderscheiden van echte planten. Vroeger werden nep planten gemaakt van lelijk plastic en daaraan zag je gelijk dat het nep was. Gelukkig is dat nu verleden tijd en is het verschil met een echte plant nauwelijks op te merken.

Ervaar dus het gemak van een nep plant en geniet van groen om je heen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen