Martini Ziekenhuis moet meer operaties afzeggen

Foto: © Martini Ziekenhuis Groningen

Het Martini Ziekenhuis is genoodzaakt de komende tijd meer operaties af te zeggen. Dat meldt het Martini Ziekenhuis vrijdag.

Het aantal besmettingen en het aantal opnames van coronapatiënten in Nederland en onze regio blijft stijgen. Het ziekenhuis krijgt daardoor steeds meer coronapatiënten, zowel uit de eigen als uit andere regio’s. Daardoor is er volgens het ziekenhuis minder personeel beschikbaar dan tijdens vorige coronagolven en moeten operaties worden afgezegd.

“We kijken elke dag welke operaties we de eerstvolgende dagen kunnen doen. Als er meer coronapatiënten opgenomen zijn, moeten er meer mensen op de COVID-afdelingen werken”, aldus Ton Tiebosch, lid van de Raad van Bestuur via de website van het Martini Ziekenhuis. “Soms moeten we patiënten de dag voor de operatie afbellen. Dat is ontzettend vervelend en teleurstellend voor die patiënten. Maar door zo kort in de tijd te plannen, weten we zeker dat we niemand afbellen die achteraf toch geholpen had kunnen worden. Voor patiënten is de onzekerheid enorm spannend, dat realiseren we ons maar al te goed”.

“Operaties bij patiënten met kanker, spoedgevallen, operaties in dagbehandeling, en operaties bij kinderen gaan in ieder geval door”, aldus Tiebosch.

Ook herhaalt Tiebosch de oproep van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) aan de inwoners van onze regio om zich te laten vaccineren en zich te houden aan de coronamaatregelen. “De meerderheid van opgenomen patiënten met Covid-19 is niet gevaccineerd. Voor iedereen, gevaccineerd of niet gevaccineerd, doen we daarbij de oproep zich aan de maatregelen te houden, om de besmettingscijfers zo snel mogelijk omlaag te krijgen. Dus blijf thuis bij klachten en laat je testen, houd je aan de anderhalve meter afstand en draag een mondkapje waar dat gevraagd wordt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden