De Nacht van Kunst & Wetenschap 2016: het hart

Foto: De Nacht van Kunst en Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap 2016 heeft dit jaar als thema “het hart“. De zevende editie van de Nacht vindt plaats op zaterdag 4 juni op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen.

De organisatie maakte het thema en de datum bekend op zondag 14 februari, Valentijnsdag, de dag van liefde en het internationale symbool van die liefde is het hart. Daarom was het de perfecte dag om het festivalthema van 2016 aan te kondigen: het hart.

Festivalthema: het hart

Het gekozen thema van De Nacht 2016 het hart oftewel het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken: “Denk aan de medische wetenschap en healthy ageing, het leven van mens en dier, de verhouding tussen het hart en het hoofd, natuurlijk de liefde en een breed scala aan bijbehorende emoties, de passie van kunstenaars en wetenschappers en de hartslag van de stad”.

Wat beweegt kunstenaars en wetenschappers en hoe houd je door het stimuleren van jong talent Groningen als cultuur- en kennisstad levendig en het kloppende hart van het Noorden?

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts op meer dan 10 binnen- en buitenlocaties. De Groninger binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten.

Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek.

De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

Voor meer informatie: denachtvankunstenwetenschappen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden