CDA Groningen kiest voor verjonging met kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Foto: CDA Groningen

Nadat de CDA-fractie in september koos voor Jalt de Haan als lijsttrekker, maakte de fractie maandag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart bekend. De top drie wordt aangevuld door Izaäk van Jaarsveld en Etkin Armut, meldt CDA Groningen.

Van Jaarsveld groeide op en woont in Hoogkerk en studeert aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2019 werd hij als eerste student voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad aan de Hanzehogeschool. Eerder was hij twee jaar voorzitter van het CDJA, de CDA-jongeren in Groningen. Etkin Armut woont in Corpus den Hoorn en studeert geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is vanuit haar minor docente op een middelbare school in de Stad. Daarnaast werkt Etkin nu als fractiemedewerker van de huidige gemeenteraadsfractie van het CDA Groningen.

Met van Jaarsveld en Armut wordt gekozen voor jong talent en diversiteit hoog op de kandidatenlijst, aldus het CDA. Student en vrijwilliger Sander Kooi (nummer 7) is de hoogstgeplaatste Harenaar en Jacob Ritsema (nummer 6) agrariër in Thesinge is de hoogstgeplaatste kandidaat uit de voormalige gemeente Ten Boer.

Voorzitter van de selectiecommissie Jacob Boonstra: “We hebben gezocht naar en geselecteerd op de beste kandidaten en die hebben we gevonden. Diversiteit is geen must maar een belangrijke pré en dus zijn we trots op de jonge en diverse top van onze kandidatenlijst.”

Huidig raadslid Herman Pieter Ubbens staat op de vierde plaats. Maaike Oosterhof completeert de top vijf. Opvallende lijstduwers zijn ondernemer en bloemist René Bolhuis, oud-voorzitter van de Voedselbank Ulfert Molenhuis, voormalig landelijk partijvoorzitter Ruth Peetoom en Tweede Kamerlid Anne Kuik.

“We hebben een sterke lijst met kandidaten uit héél Groningen en alle gelederen van de samenleving. We zijn jong, fris, divers en vol energie en enthousiasme om verder te werken aan een eerlijker en veiliger Groningen”, aldus lijsttrekker Jalt de Haan.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden