Kabinet wil waarschijnlijk uitbreiding coronapas en mondkapjesplicht

Foto: Publiek Domein

Het kabinet wil waarschijnlijk het coronatoegangsbewijs uitbreiden naar meer sectoren en de mondkapjesplicht terug laten keren in publieke binnenruimtes en bij contactberoepen als kappers. Dat kondigt het demissionaire kabinet volgens ingewijden aan de NOS morgen aan vanwege de oplopende besmettingscijfers.

De coronapas is vanaf vrijdag dan verplicht in onder meer sportscholen en zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, musea en pretparken.

Het demissionaire kabinet wil verder onderzoeken of de coronapas ook op korte termijn kan worden ingevoerd in het hoger onderwijs en het mbo. Ook het advies voor thuiswerken, gaat waarschijnlijk gelden dat kabinet wil dat de mensen de helft van de tijd thuiswerken.

Door het stijgend aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen kan het niet anders dan “dat we toch weer opnieuw maatregelen zullen moeten treffen”. Dat zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge na een coronaoverleg.

Persconferentie

Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo De Jonge geven dinsdagavond opnieuw een persconferentie, waarin deze maatregelen waarschijnlijk officieel bekend worden gemaakt. Over twee weken zouden deze maatregelen dan worden geëvalueerd, om te bekijken of verdere maatregelen nodig zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden