64 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 64 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 24 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (14), Eemsdelta (8), Westerkwartier (7), Westerwolde (5), Oldambt (3), Het Hogeland (2) en Veendam (1). In de gemeente Stadskanaal werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.275 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 13 minder dan zondag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.407 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vijf sterfgevallen door corona gemeld.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. In totaal liggen nu 497 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, dat zin er 18 meer dan op zondag. Op de IC’s liggen 138 patiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het LCPS verwacht dat de ziekenhuisbezetting met coronapatiënten deze week “min of meer” stabiel blijft.

De ziekenhuisorganisatie is per maandag gestopt met het spreiden van coronapatiënten over verschillende ziekenhuizen in het land om de druk op de zorg te verlagen. Dat is volgens het LCPS met de huidige cijfers niet meer nodig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden