65 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 65 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 16 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (18), Westerkwartier (10), Eemsdelta (7), Westerwolde (5), Stadskanaal (3), Het Hogeland (2), Veendam en Oldambt (1). In Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er twee besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.288 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is meer dan het zevendaags gemiddelde van 2.249.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 479 coronapatiënten, van wie 130 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden geen overleden covid-patiënten gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden