Nieuwe recreatieve fietsroutes vanaf hubs in Groningen

Foto: provincie Groningen

De provincie heeft zestien nieuwe ‘hub-fietsroutes’ laten ontwikkelen. De fietsroutes starten op een hub en sluiten aan op het fietsknooppuntennetwerk van Groningen. Hubs zijn goed bereikbaar per fiets of auto. Ideaal voor recreanten die een keer elders willen fietsen; ze parkeren de auto op een hub of stappen met de fiets in de trein en starten vanaf de hub hun fietsroute.

Twee van deze fietsroutes beginnen bij het OV-knooppunt Hoogkerk in de gemeente Groningen. De ene route is meer dan 23 kilometer lang en de andere route is ruim vijftig kilometer.

De overige nieuwe fietsroutes starten vanaf de hubs in Delfzijl, Hoogezand, Leek, Veendam, Vlagtwedde, Winschoten en Winsum. De lengte van de routes variƫren in afstand tussen de 19 en 42 kilometer en hebben ieder een eigen thema.

De fietsroutes zijn ontwikkeld door Routebureau Groningen, in opdracht van de provincie Groningen en het hubprogramma. De provincies Groningen en Drenthe willen met de routes fietsen in de provincie en via hubs stimuleren.

Kijk oor alle fietsroutes en meer informatie op www.fietsviahub.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden