Drie finalisten voor Groninger Ondernemingsprijs: De Verbinding, Lift-Tex en Next Generation Shipyards

De drie finalisten: vlnr. De Verbinding, Lift-Tex en Next Generation Shipyards.
Foto: Jan Buwalda

De Verbinding uit Groningen, Lift-Tex Industrie BV uit Tolbert en Next Generation Shipyards (NGS) uit Lauwersoog zijn de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens de Nominatiebijeenkomst bij Noorderpoort in Delfzijl.

Eén van hen zal tijdens de finale in MartiniPlaza op 18 november worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2021.

De drie bedrijven werden gekozen uit tien genomineerden. Van de tien genomineerden vielen de Groningse bedrijven iWink, LCW, Maripaan Groep en Oosterpoort Opleidingen af.

De bedrijven hielden ieder een pitch van drie minuten voor de jury, onder leiding van Gedeputeerde juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol, het publiek in de zaal en via de livestream en voor de pers. “Deze drie finalisten zijn geselecteerd omdat ze financieel gezond zijn, een uniek product of proces hebben, toekomstbestendig ondernemen én getuigen van een echt Gronings karakter,” aldus Rijzebol.

De Verbinding BV

Bij De Verbinding, het constructiebedrijf in hout en aluminium, uit Groningen draait alles om de medewerkers. Van Bijsterveldt begon in 2007 met het bedrijf nadat zijn zoon, die doof is, moeite had met het vinden van een baan. Nu, 14 jaar later, telt het bedrijf 33 medewerkers. Meer dan de helft van hen is doof en gebarentaal is dan ook de voertaal op de werkvloer. “Aan marketing hoeven we niets te doen. Het waait hier vanzelf binnen”, zegt Van Bijsterveldt lachend. “Natuurlijk hebben onze afnemers sympathie voor het sociale concept van De Verbinding, maar het gaat hier wel om de bouwwereld en dat is beslist geen softe club. Net als alle andere bedrijven moeten we het gewoon hebben van onze kwaliteit, onze prijs en leverbetrouwbaarheid. En die zijn dik in orde!”

Lift-Tex Industrie BV

Bij Lift-Tex in Tolbert, waar ze van hoogwaardig synthetisch garen enorm sterke hijsstroppen maken, werken momenteel 45 mensen. De sterkste kan meer dan 2.500.000 kilo hijsen. Dit maakt het product uitermate interessant voor windmolenbouwers, voor de ruimtevaart, de auto-industrie en defensieorganisaties.

Next Generation Shipyards

“Wij bouwen schepen vóór en ván een volgende generatie”, luidt het motto van scheepsbouwbedrijf Next Generation Ship. Het gaat veelal om specialistische werkschepen en schepen die varen op fossielvrije brandstof en tegenwoordig schepen die op waterstof varen. NGS telt 60 medewerkers, waarvan 15 flexkrachten.

De Groninger Ondernemingsprijs 2021 wordt donderdagavond 18 november officieel uitgereikt aan één van de drie finalisten, tijdens een feestelijke Finale in MartiniPlaza Groningen op donderdagavond 18 november.

Kijk voor meer informatie: www.groningerondernemingsprijs.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden