Elf Groningse werkgevers ontvangen certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf

UMCG, één van de elf bedrijven, die zijn uitgeroepen tot 'Fietsvriendelijk Bedrijf'
Foto: Jan Buwalda

Elf Groningse werkgevers zijn uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’ door Groningen Bereikbaar en de Fietsersbond. Deze erkenning is onderverdeeld in goud, zilver en brons en heeft als doel zo veel mogelijk werknemers op de fiets te helpen, waarbij goede fietsvoorzieningen een belangrijke rol spelen.

Alfa-college, Avebe, Gemeente Groningen, TKP en UMCG ontvingen Goud. Zilver ging naar het Gomarus College, Menzis en PI Ter Apel. En Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Pekela ontvingen een bronzen certificaat.

Bezoek Fietsersbond

De bedrijven en organisaties zijn allemaal bezocht door de Fietsersbond. Tijdens de bezoeken werd gelet op de aanwezigheid en de kwaliteit van de fietsfaciliteiten. Ook werd indien nodig advies gegeven over het verder optimaliseren van de voorzieningen.

De provincie Groningen ontving eerder dit jaar zelf het gouden certificaat uit handen van de Fietsersbond omdat ze ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’ zijn. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk: “Graag feliciteer ik de elf werkgevers met hun certificering als Fietsvriendelijk Bedrijf. Wat goed om te zien dat de fietsvoorzieningen voor veel werknemers al zo goed op orde zijn en dat er tegelijk ook wordt gewerkt aan de verbetering daarvan”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden