Stadspark verandert zaterdag in Urban Experience

Foto: Pexels via Pixabay

Het Stadspark verandert deze zaterdag 18 september in een Urban Experience. Jongeren kunnen dan op een laagdrempelige manier kennismaken met de urban community.

Urban sport is een verzamelnaam voor sporten die op straat worden beoefend. Het draait om ontspanning, uitdaging, lifestyle en identiteit. Voorbeelden zijn skaten, freerunning en bmx. Urban sport draagt bij aan het in beweging krijgen van vooral jongeren.

De dag begint met een gesprek tussen wethouder Inge Jongman, van Sport, Zorg & Welzijn en de host van de dag. Vervolgens vindt de officiële opening plaats, dat bestaat uit het maken van een klein graffitikunstwerk, onder begeleiding van Noordstaat. Daarna kunnen jongeren gratis meedoen aan workshops en online games, onder begeleiding van ervaren sporters.

In de middag zijn er wedstrijden skateboarden, bmx en parkour/freerunning onder het motto ‘show urban, compete & chill.’ Belangstellenden kunnen kijken, meedoen en meer informatie krijgen.

Ook volgende week staat in het teken van Urban Sports, als onderdeel van de Nationale Sportweek. Er zijn verschillende urban-activiteiten in de stad. De week wordt georganiseerd door CityLegends en de gemeente Groningen. CityLegends is een online Urban Sports & Culture-platform dat zich richt op de verbinden en activering van urban sporters.

Kijk voor een overzicht van de activiteiten op www.citylegends.nl/post/urban050.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden